Coronavirus

492 nye smittetilfælde med coronavirus

Der er det højeste antal siden 2 oktober, men udsving af en karakter, vi må forvente, siger professor.

492 er konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn. 18 nye er indlagt siden tirsdag, og en er død.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Det er en stigning i forhold til tirsdag, hvor der blev konstateret 290 nye smittetilfælde, hvilket var det laveste i over en måned.

Antallet af tests

Det seneste døgn er 41.865 personer blevet testet for coronavirus. Det er en stigning i forhold de sidste dage, hvor antallet har været knap 30.000.

Og det kan aflæses i antallet af smittede, siger Jan Pravsgaard Christensen, der er professor ved Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet.

- Det er de udsving, man må regne med. Nu har vi haft 14 dage med en svag nedgang i antallet af smittede, men vi skal også indstille os på stigninger som den, vi ser i dag, siger Jan Pravsgaard Christensen.

- Vi har stadig et kontakttal omkring 1,0 på den seneste opgørelse fra tirsdag og det indikerer, at virussen er under kontrol, siger professoren.

Også overlæge Nanna Reiter kalder antallet af smittede for en naturlig variation og bruger antallet af indlæggelser som udtryk for, at smitten stadig er under kontrol.

- Antallet af indlagte er stort set det samme, men vi er begyndt at behandle bedre og det er fortrinsvis yngre, som nu bliver smittede og de bliver heldigvis ikke så syge som de ældre, siger hun.

Stort udbrud i Haslev

Statens Serum Institut bekræfter, at der er opstået et nyt stort udbrud af coronasmitte blandt udenlandske arbejdere på Midtsjælland. Det skriver Fagbladet 3F.

Ud af 143 testede er cirka en tredjedel nu konstateret smittet, oplyser en pressetalsmand for Statens Serum Institut.

De 25 bor sammen med mindst 115 andre migrantarbejdere på tre adresser i og omkring Haslev, der ligger i Faxe Kommune.

Hele gruppen af udenlandske arbejdere er siden søndag blevet testet og overvåget af myndighederne, som har frygtet et nyt stort smitteudbrud.