Coronavirus

36 håndværkere smittet med coronavirus i Faxe

De lokale beboere frarådes at tage kontakt til de smittede bygningsarbejdere, der foreløbig er isoleret på Terslev Kro.

143 østeuropæiske byggearbejdere på Haslev-egnen blev testet for coronavirus søndag aften.

Foreløbig er 36 af de 143, der bor på tre adresser i området, blevet konstateret smittet med coronavirus. Yderligere tre lokale er meldt smittet, så det samlede tal er på 39.

Det oplyser politiet på et pressemøde i Faxe onsdag eftermiddag.

Borgmester Ole Vive (V) siger, at de smittede opholder sig i isolation på Terslev Kro.

- Der er styr på smitte på nuværende tidspunkt, hvor de får forplejning. Vi opfordrer til, at man ikke tager kontakt til de smittede, siger Ole Vive.

Ikke indikationer på smitte i lokalområdet

Der er ingen indikationer på, at smitten har spredt sig til lokalsamfundet. Det siger Heino Knudsen (S), regionrådsformand i Region Sjælland.

- Men fra i morgen kommer vi med en mobil testenhed, hvor man uden tidsbestilling kan møde op, siger han.

Myndighederne håber, at man ved at have isoleret de eventuelt smittede på de tre ejendomme har undgået, at en smitte spredte sig til byggepladser eller i lokalområdet.

Der er tale om bygningsarbejdere, som har haft arbejde i Københavnsområdet, hvor de dagligt er blevet transporteret til og fra.

De arbejder seks ad adgangen på byggeprojekter i blandt andet Carlsbergbyen i København, hvorefter de holder to ugers fri hjemme i Polen.

I Haslev-området har de hidtil været fordelt på tre forskellige adresser, men er altså nu samlet på Terslev Kro, hvor de er blevet instrueret af tolke i måden af forholde sig på.

Borgmesteren i Faxe siger, at man arbejder på at oprette flere isolationsboliger i området, hvor de smittede kan bo.