Samfund

Danmarks dyreste villa solgt for trecifret millionbeløb

Den seneste handel slår den tidligere rekord med 75 millioner og bliver dermed den dyreste bolig solgt på dansk jord.

På trods af coronakrisen er der i år blevet slået mange rekorder på boligmarkedet. Og nu er der føjet endnu en til listen, da nøglen til Danmarks dyreste bolig netop har skiftet hænder.

En 825 kvadratmeter stor villa i liebhaverforstaden Vedbæk nord for København er blevet solgt til den nette sum af 150 millioner kroner.

Det gør den med flere længder til den dyreste bolig solgt på dansk jord, skriver Boliga.dk, hvis register går tilbage til 1992.

Ifølge boligsiden er det liebhavermæglerfirmaet Ivan Eltoft Nielsen, der står bag salget af villaen, der ikke var udbudt på det offentlige boligmarked. Ejendomsmægleren har bekræftet handlen overfor Boliga.dk, men har ikke yderligere kommentarer.

- Ja, jeg kan bekræfte, vi har solgt ejendommen. Ejendommen er solgt som et diskret salg via vores netværk, siger ejendomsmægleren.

21 værelser og 5 badeværelser

Den bevaringsværdige villa, der er opført i 1920, indeholder 21 værelser, et køkken og fem badeværelser fordelt på to etager. Adressen går helt ned til Øresund og har desuden sin egen tennisbane og et strandstykke.

Dertil kommer 155 kvadratmeter kælder og et grundareal på mere end én hektar.

Villaen skiftede senest ejer i 1995 for en købspris på 18 millioner og har frem til nu været beboet af rigmanden Peter Sølbeck og hans kone Anne-Mette Sølbeck.

Peter Sølbeck havde en fem procents ejerandel i virksomheden IT Factory og blev landskendt, da han og hustruen var med på den tur til Dubai, hvor svindleren Stein Bagger forsvandt.

Det vides ikke, om der er foretaget en omfattende renovering, eller hvad der ligger til grund for den voldsomme prisstigning, da villaen er handlet udenom markedet. Derfor er der heller ikke tilgængelige billeder inde fra villaen.

Intet udbudt til over 100 millioner

Ifølge Boliga er der, siden villaen var på markedet sidst i 1995, sket en stor prisstigning inden for liebhaveri. Boligsiden kan derudover oplyse, at der i øjeblikket ikke er udbudt noget til salg, der når op over 100 millioner kroner.

Det seneste liebhaversalg gør da også tidligere rekordholdere til skamme. Vedbæk-villaen har overgået landets nu næstdyreste villa, Bella Vista, med 100 procent.

Se de næste tre boliger i Danmark, der siden 1992 er solgt til den højeste pris:

Danmarks dyreste bolighandler

 1. Hambros Allé 32

  Solgt for 75.000.000 kroner

  Villaen Bella Vista på Hambros Allé i Hellerup, der er beliggende på første række til Øresund, var Danmarks dyreste nogensinde, da erhvervsmanden Erik Damgaard i 2008 fik solgt boligen for 75 millioner.

  Bella Vista breder sig over 570 kvadratmeter og har ni værelser.

  Med til boligen er der blandt andet strand med bade- og bådebro, en enorm stue med panoramaudsigt, spisestue til 40 personer, separat børnebadeværelse, tempereret vinrum og et stort fitnessrum.

 2. Onsgårdsvej 39

  Solgt for 70.500.000 kroner

  Adressen på Onsgårdsvej hører til en af Hellerups bedste med en beliggenhed direkte ud til vandet.

  Sælgerne købte Hellerup-villaen på 387 kvadratmeter tilbage i 2015 af filminstruktør Bille August for 37 millioner kroner. Dermed er prisen på 2,5 år steget med over 30 millioner kroner.

  Boligen er et murstenshus med et tegltag og ligger på en 1670 kvadratmeter stor grund.

 3. Vedbæk Strandvej 478

  Solgt for 70.000.000 kroner

  Den 527 kvadratmeter store villa på Vedbæk Strandvej 478 blev solgt i 2010. Køberen var milliardæren Karsten Ree, der i dag bor der med sin kone, Janni Ree.

  Boligen, der er opført i 1917, er i to plan og rummer 12 værelser og 3 badeværelser.