Samfund

Radikalt folketingsmedlem står frem: Østergaard krænkede mig

Katrine Robsøe skriver på Facebook, at hun blev krænket som studentermedhjælper i partiet. Sofie Carsten Nielsen fik besked allerede 17. september.

Folketingsmedlemmet Katrine Robsøe fra de radikale er en af de kvinder, som Morten Østergaard (R) har krænket.

Det skriver Katrine Robsøe mandag i et opslag på Facebook.

- Jeg er en af de tre kvinder, Morten Østergaard i fredags stod frem og indrømmede, at han har krænket.

- Det skete, da jeg var studentermedhjælp i partiet i 2015. Og jeg anmeldte det til ledelsen internt, skriver 29-årige Katrine Robsøe, som i dag blandt andet er integrations- og erhvervsordfører i partiet.

Onsdag måtte Morten Østergaard takke af som leder for Det Radikale Venstre, da det efter et seks timer langt gruppemøde på Den Sorte Diamant kom frem, at han havde krænket Det Radikale Venstres Lotte Rod - og samtidig dækket over sig selv.

Østergaard havde flere end en sag på samvittigheden

Senere måtte den detroniserede partileder indrømme, at han havde flere sager på sin samvittighed.

- Jeg er for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag, sagde Østergaard fredag.

Katrine Robsøe skriver, at hun anmeldte episoden med Morten Østergaard til ledelsen internt i et håb om, at det ville blive behandlet i fuld fortrolighed.

- Mit formål med min henvendelse var aldrig at udstille Morten, men at sikre, at der blev taget hånd om sagen, og det var og er stadig min klare opfattelse, at det blev der, og at Morten ændrede sin adfærd.

- Det var en klage, jeg gav i sommeren 2016 samtidig med den anden klage, som BT har omtalt, og som jeg også kender til. Og mit indtryk var, at ledelsen tog hånd om begge klager, der blev behandlet som personalesager, og med den ønskede fortrolighed, skriver Katrine Robsøe.

Sofie Carsten Nielsen: - Det smerter mig dybt

Sofie Carsten Nielsen har allerede være ude og kommentere Katrine Robsøes opslag.

- Det smerter mig dybt, at alt dette overgår mit parti. Vi er meget mere end det. Nu rydder vi op. Jeg har gennem årene flere gange oplevet, at folk er kommet til mig og har haft brug for at tale om oplevelser med grænseoverskridende adfærd, som de har haft i vores i vores parti, skriver Radikale Venstres nyvalgte politiske leder.

Sofie Carsten Nielsen blev underrettet om Katrine Robsøes sag 17. september. Men af hensyn til Robsøe undlod Sofie Carsten Nielsen at omtale sagen.

- Jeg har ikke talt om sagen offentligt af hensyn til Katrine, som var meget berørt af det hele og ikke ønskede at skulle være en del af nogen som helst debat om dette, skriver Sofie Carsten Nielsen.

I kølvandet på den seneste udvikling i Det Radikale Venstre har Morten Østergaard mandag aften meddelt, at han er sygemeldt fra Folketinget.