Coronavirus

Nyeste coronatal fra Danmark og verden: Så mange er smittede, døde og indlagte

Få her overblikket over, hvor mange der er indlagt og smittet efter udbruddet af covid-19, og hvordan smitten har spredt sig.

  • Smittede: 187.320 (+659 siden i går)
  • Døde: 1720 (+17 siden i går)
  • Indlagt: 792 (-47 siden i går)
  • På intensiv: 129 (+1 siden i går)
  • I respirator: 87 (-5 siden i går)
  • Antal prøver: 11.721.588 (+52.270 siden i går)
  • Raskmeldte: 165.166 (+1227 siden i går)
  • Tallene er opdateret 15. januar klokken 14.08.
  • Kilde: SSI offentliggør som udgangspunkt nye tal klokken 14 hver dag. I weekender og helligdage dog ikke detaljerede tal, der bruges til graferne herunder. De officielle tal i toppen af artiklen indeholder kun data fra offentlige PCR-tests og ikke private lyntests.

Bemærk, at dagens nøgletal på grund af tekniske problemer hos Statens Serum Institut dækker 15 timer mod de normale 24 timer. Derfor vil dagens tal reelt være højere, end nøgletallene ovenfor viser.

Få også seneste vaccinationstal i vores vaccinationsoverblik.

Antallet af daglige tests er steget voldsomt (se graf længere nede). Det betyder, at der naturligvis også er flere, der testes positiv. Derfor er det også relevant at se på andelen af de daglige tests, der tester positivt.

21. december offentliggjorde Statens Serum Institut for første gang data fra private udbydere af coronatests. Flere virksomheder end de 10-20 stykker, der har indtil videre deler testdata med SSI, tilbyder lyntests. Derfor giver tallene i de to følgende grafer det bedst opnåelige, men ikke nødvendigvis det fulde billede af den private testindsats.

Det samlede antal testede, der vises blandt nøgletallene i toppen af denne artikel er udregnet som summen af de daglige antal testede. Det vil sige, at en person, der er testet på forskellige dage tæller en gang for hver testdag i det samlede antal.

En muteret og mere smitsom variant af covid-19 har spredt sig fra England til Danmark. Studier viser, at den er 50-74 procent mere smitsom end andre stammer, og derfor er eksperter bekymret for dens tilstedeværelse i Danmark.

Den engelske variant er fundet hos 86 danskere fra 14. november - 26. december. Det forventes, at det reelle tal for den engelske variant er ca. ni gange højere, oplyste SSI 2. januar 2021. Fra uge 2 vil Danmark kunne teste specifikt for den nye variant. Indtil da er den kun blevet påvist i stikprøver.

OBS: De næste tre grafer opdateres kun om tirsdagen, når Statens Serum Institut offentliggør opdaterede tal.

Bemærk, at kontakttallet for den engelske variant, B 1.1.7., har et kontakttal der er markant højere end den oprindelige coronavirus. Ifølge SSI anslår de dens kontakttal til lige nu at ligge omkring 1,2. Altså stiger den eksponentielt.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er blandt andet baseret på antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere per uge. Se seneste rejsevejledninger på UM.dk.

Hele verden
Henter data...

Opdateret

Kilde: Johns Hopkins University

Alle de internationale tal i denne artikel er fra The Johns Hopkins Center for Health Security i USA, der samler oplysninger om pandemiens udbredelse fra en lang række kilder.

For Danmark henter vi dog seneste tal direkte fra Statens Serum Institut.