Krænkelser på arbejdet

DR-chef undskylder for værts chikane

Selvom Radio24syv klagede over værten til DR's ledelse, blev problemer henkastet som "gemytter" med fejl på begge sider.

DR's kulturdirektør Henrik Bo Nielsen undskylder nu for den omfattende chikane, en af mediehusets radioværter har udsat en lang række kollegaer for.

Det sker, efter 12 journalister søndag stod frem i Berlingske og fortalte, hvordan en vært på P1-programmet "Shitstorm" gennem flere år har krænket, truet og nedgjort både kvinder og mænd.

Chikanen spænder fra kommentarer om faglige kompetencer til seksuelle tilnærmelser, hadefulde beskeder og trusler om både vold og læk af nøgenbilleder.

- Sådan skal ansatte i DR naturligvis ikke opføre sig. Det er selvsagt dybt beskæmmende, at nogen skal opleve en sådan adfærd fra en DR-medarbejder, og vi vil gerne uforbeholdent undskylde overfor de pågældende, at de har været udsat for det, der beskrives, skriver Henrik Bo Nielsen i en mail til Politiken.

DR ønsker ikke at uddybe overfor TV 2.

Tidligere direktør for Radio24syv, Jørgen Ramskov, klagede i august 2019 til DR over værtens chikane og trusler mod to af radiokanalens ansatte.

Men klagen blev henkastet som ”gemytter i kog og både fejl og uheldige ting på begge sider.”

Et absurd svar fra DR

Ifølge Jørgen Ramskov lå det alle frit for at klage over Radio24syvs medarbejdere. Men det, Shitstorm-værten udsatte de to radiofolk for, var helt ude af proportioner.

- Han truede med at ødelægge deres karriere, ringede til den enes kone og truede med at opsøge dem på bopælen, siger han til TV 2.

Den forhenværende direktør understreger, at chikanen mod 24syvs medarbejdere er bagateller sammenlignet med resten af Berlingskes afsløring.

Men havde en medarbejder på Radio24syv gjort noget lignende, havde det ifølge Jørgen Ramskov i det mindste ført til en alvorlig påtale. Og derfor blev han overrasket over DR’s svar på klagen.

- Der kom et helt absurd svar, hvor DR sagde, at de var lige gode om det. Så jeg skrev til dem en gang til og sagde, at det var en utrolig mangel på konsekvens. Men den anden mail fik jeg ikke noget svar på, siger han.

I hvert fald ikke før nu.

Chef skulle have handlet hurtigere

Efter søndagens afsløring undskyldte DR's kulturdirektør i mailen til Politiken for den måde, sagen blev håndteret på.

Ifølge Henrik Bo Nielsen er chefen, som i 2019 havde ansvar for området, ikke længere ansat i DR - og han understreger samtidig i mailen til Politiken, at chefen skulle have ageret hurtigere, anderledes og orienteret videre om forholdene

DR er nu ved at komme til bunds i sagen, men fokuserer lige nu på at tage kontakt til dem, der er stået frem med oplevelser, og tage vare på berørte DR-medarbejdere.

I en sms til Berlingske fortæller værten selv, at han er "dybt ulykkelig og forfærdet" over sin egen opførsel og nu søger professionel hjælp.

Derudover oplyser mediehuset, at P1-værten for to uger siden blev sendt hjem, mens en personalesag mod ham er i gang.