Rekord: Verden har 350.000 nye coronatilfælde på en dag

Både Europa og den øvrige verden har det hidtil højeste antal nye registrerede coronatilfælde på en dag.

I det seneste døgn er der bekræftet over 350.000 nye tilfælde af coronasmitte på verdensplan. Det er det hidtil højeste, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har registreret på en enkelt dag.

Den nye rekord er næsten 12.000 smittetilfælde højere end den hidtidige rekord, der blev sat tidligere på ugen.

Alene i Europa er der for første gang nogensinde bekræftet over 100.000 nye tilfælde af coronasmitte på et enkelt døgn, viser tallene fra WHO.

Derfor er det afgørende, at alle lande forsøger at bremse smittespredningen, lyder det fra WHO.

- Vi skal være meget, meget forsigtige med enhver form for massesammenkomster, hvor folk er tæt sammen i lukkede rum, siger WHO's krisechef, Mike Ryan.

Over 10.000 daglige smittetilfælde i flere lande

Blandt de hårdest ramte lande i Europa er Spanien, Frankrig, Rusland og Storbritannien. I de seneste tre dage har de alle meldt om over 10.000 nye smittetilfælde dagligt.

Opgørelsen for Europa omfatter også Rusland og Ukraine, der har meldt om høje smittetal i de seneste dage. I Rusland er antallet af nye, bekræftede smittetilfælde steget til det højeste niveau siden maj.

I Storbritannien blev der torsdag registreret over 17.000 nye tilfælde. Det får sundhedsminister Matt Hancock til at advare om, at landet er ved et "farligt punkt".

Storbritannien har oplevet en alarmerende høj dødsrate på syv procent blandt de coronasmittede. Til sammenligning er tallet 2,8 procent i USA, selv om USA totalt set har registreret langt flere coronadødsfald.

På nuværende tidspunkt tegner Europa sig for 16 procent af alle bekræftede smittetilfælde i verden og næsten 22 procent af alle coronarelaterede dødsfald på verdensplan.

Ti lande i Europa har i den forgangne uge registreret et rekordhøjt antal nye smittetilfælde. Det er primært i Øst- og Sydeuropa.

Det kan imidlertid være svært at sammenligne tal for forskellige lande, fordi der kan være stor forskel på, hvor mange mennesker der testes.

Der testes langt flere

Det rekordhøje smittetal skal også ses i lyset af, at der bliver testet langt flere end i foråret.

Ser man på antallet af døde blandt coronasmittede per million indbyggere, er Belgien det hårdest ramte land i Europa med knap 887 dødsfald per million indbyggere.

Spanien har 699,6 coronadødsfald per million indbyggere.

Andre hårdt ramte lande som Brasilien og Indien har meldt om bedring.

På verdensplan er der bekræftet over 36 millioner smittetilfælde, siden virusudbruddet spredte sig fra Kina og videre til resten af verden i starten af året.

Over en million mennesker, der var smittet med coronavirus, er døde.

Mørketallene menes at være store. I denne uge anslog WHO, at omkring 780 millioner mennesker - svarende til hver tiende menneske på kloden - kan have været smittet med corona.