Krænkelser på arbejdet

DR hjemsender vært og indleder undersøgelse

Der har den seneste tid været en række sager om sexisme og krænkelser i mediebranchen.

Danmarks Radio har modtaget en række henvendelser om en vært, der har fået dem til at sende vedkommende hjem.

Det bekræfter DR over for TV 2.

På spørgsmålet om, hvorvidt DR har hjemsendt en vært på grund af krænkelser eller sexisme, lyder svaret fra DR:

- DR kan ikke udtale sig i personalesager, men jeg kan oplyse, at vi i en konkret sag har modtaget en række henvendelser og på den baggrund, tidligt i forløbet, valgt at hjemsende en vært, skriver kulturdirektør Henrik Bo Nielsen i et skriftligt svar.

Danmarks Radio har iværksat en "grundig undersøgelse" og vil igangsætte en sag. Det er uvist, om der er tale om en ledende medarbejder.

- Generelt vil det være sådan med sager af den type, at der er indlagt 14 dages høringsfrist, og først herefter vil der kunne konkluderes endeligt, skriver Henrik Bo Nielsen.

Ny bølge af MeToo

Hjemsendelsen af DR-værten sker efter en række sager om sexisme og krænkelser i mediebranchen, der startede med, at Sofie Linde ved årets Zulu Comedy Galla fortalte om en grænseoverskridende oplevelse med sexchikane fra en chef på en tidligere arbejdsplads.

Det fik 1615 kvinder fra mediebranchen til at skrive under på et støttebrev til tv-værten, der sættes fokus på, at der stadig findes sexisme i branchen.

Senere fulgte ti tidligere kvindelige praktikanter på Danmarks Radio trop med et brev til DR's HR-chef, hvor de satte navn på en mandlig chef, der både uddelte klap bagi og upassende massager, mens de var ansat.

Også radioværten Maria Fantino fra 'Curlingklubben' på P3 stod frem med en historie om en krænkelse fra en DR-chef. Efterfølgende er den tidligere DR-chef blevet fyret fra sit job hos Gyldendal.

Yderligere har 46 nuværende og tidligere praktikanter, freelancere og medarbejdere på Ekstra Bladet i et brev fortalt stedets ledelse, at de alle i større eller mindre grad har oplevet en sexistisk kultur.

Men også læger og politikere har sat fokus på seksuel chikane i kølvandet på tv-værtens opråb.