Samfund

Venstre-afdeling vil samle flere hundrede medlemmer til møde trods advarsler

- Det er en helt lovlig måde at samles på, siger formanden for Venstre i Kolding.

Mens arrangementer over hele landet aflyses, holder Venstre i Kolding fast i at afvikle et opstillingsmøde på torsdag - og de forventer, at flere hundrede deltager.

Det skriver JydskeVestkysten.

På mødet skal partiets medlemmer vælge mellem Eva Kjer Hansen og Jakob Ville som Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget næste efterår.

Venstre-afdeling afviser kritik

Det stigende smittetryk i Kolding og resten af Danmark har ellers fået Koldings kommunaldirektør, Thomas Boe, til at opfordre den lokale Venstre-afdeling til at udskyde mødet eller afvikle det på nettet.

Men den lokale afdeling af Venstre i Kolding holder fast i planerne.

Også selvom formand Bent Ole Jensen forventer, at omkring 300 medlemmer kommer til at deltage.

- Det er en helt lovlig måde at samles på, siger han til JydskeVestkysten.

- Jeg hæfter mig også ved, at der bliver spillet håndbold i samme hal, hvor folk ikke sidder med mundbind på, og hvor der er flere end 300 mennesker samlet. Så jeg synes ikke, at det her er værre end så meget andet.

Krav om masker

Bent Ole Jensen pointerer, at man desuden tager en stribe forholdsregler for at mindske risikoen, for at deltagerne kan blive smittet med coronavirus.

Ved ankomsten torsdag aften bliver medlemmerne hurtigt guidet til deres plads. Der er god plads mellem stolene og krav om, at man bærer mundbind under hele mødet. Kun de, der skal på talerstolen, kan tage mundbindet af, mens de taler. Og mellem talerne sprittes både mikrofon og talerstol af.

Derudover serveres der hverken mad eller drikke.

Opstillingsmødet starter torsdag klokken 19 i Sydbank Arena.

Ønsker man som medlem af Venstre i Kolding at stemme uden at deltage i mødet, kan man brevstemme i Sydbank Arena torsdag eftermiddag mellem klokken 16 og 18.15.