Samfund

TV 2s nyhedsdirektør Mikkel Hertz indlagt med blodprop

Mikkel Hertz er dog ved godt mod, lyder det fra TV 2s direktør.

TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz, er i weekenden blevet indlagt og opereret for en blodprop i hjertet.

Det oplyser TV 2s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen.

- Det gør mig uendeligt ondt på Mikkels vegne, og jeg håber, at han ved dygtige lægers hjælp og med sit ukuelige fightergen snart er på benene igen, siger hun.

Anne Engdal Stig Christensen oplyser, at hun mandag morgen har været i kontakt med Mikkel Hertz, og at han er ”ved godt mod”, men "meget træt".

Mikkel Hertz afventer yderligere information vedrørende en mulig ekstra operation, oplyser Anne Engdal Stig Christensen.

Blev nyhedsdirektør i 2015

Souschef Jacob Kwon bliver konstitueret nyhedsdirektør, indtil Mikkel Hertz er tilbage igen.

Mikkel Hertz blev nyhedsdirektør på TV 2 i december 2015. Her har han siden haft ansvaret for nyhedsudsendelserne på TV 2s hovedkanal, for TV 2 NEWS og for hjemmesiden TV2.DK.

TV 2 og Mikkel Hertz har i løbet af de seneste måneder været meget i medierne på grund af flere historier om krænkende opførsel i mediebranchen, herunder TV 2. Debatten blev startet af tv-vært Sofie Linde, der fortalte om en krænkende oplevelse på Danmarks Radio, og siden har flere andre brancher krævet et opgør med en lignende kultur.

TV 2 har af den årsag indgået et samarbejde med et eksternt advokatfirma, som skal tage imod indberetninger om krænkende handlinger, uønsket seksuel adfærd og usund kultur i virksomheden. Virksomheden er også selv i gang med at se de formelle retningslinjer og procedurer igennem i forhold til krænkende adfærd.

Mikkel Hertz blev 22. september opereret for lyskebrok, og han var netop vendt tilbage på TV 2 efter denne operation, da han sent lørdag blev ramt af blodproppen.

- Nu skal Mikkel have ro og hvile, og så håber jeg snart at se ham på TV 2 igen, siger Anne Engdal Stig Christensen.