Det vil danskerne bruge de mange feriepenge-milliarder på

En ny undersøgelse har kortlagt, hvad danskerne vil bruge deres penge på. I toppen ligger en branche, der i forvejen har lange ventetider.

De fleste danskere har allerede planer for, hvordan de feriepenge, der for mange netop er blevet udbetalt, skal bruges.

De fleste vil bruge dem på forbedringer i hjemmet.

Det viser en måling foretaget af Megafon for TV 2.

44 procent af danskerne vil bruge feriepengene på boligforbedringer. Derefter følger restaurantbesøg med 32 procent og rejser og oplevelser med 24 procent.

Deltagerne i målingen har kunnet vælge mere end et svar.

Lang kø hos håndværkerne

Men for mange af danskerne kan ønsket om at bruge pengene hos boligforbedringer forblive netop det – et ønske. Håndværkerne har nemlig travlt.

Landet over melder håndværkere nemlig om propfyldte ordrebøger og lang ventetid.

Hos formidlingsvirksomheden 3Byggetilbud fortalte kommunikationschef Maria Carlsen, at hun mener, at det skyldes coronasituationen.

Siden foråret, hvor udbredelsen af coronavirus sendte landet i nedlukning, har 3Byggetilbud modtaget 50 procent flere ordrer sammenlignet med året før, oplyste hun i sidste uge til TV 2.

Og ved udsigten til at feriepengene var på vej ind på danskernes bankkonti, tog forespørgslerne fart.

- Så snart det overhovedet kom på tale, at danskerne kunne få deres indefrosne feriepenge udbetalt, mærkede vi efterspørgslen stige, sagde Maria Carlsen.

De fleste vil have pengene

Knap halvdelen – 44 procent – af de 1047 adspurgte oplyser, at de enten allerede har eller har tænkt sig at søge om at få feriepengene udbetalt.

Af dem svarer størstedelen, at de vil bruge pengene helt eller delvist på forbrug. Enten vil de bruge pengene på udelukkende forbrug, primært forbrug eller lige meget forbrug og opsparing.

1,74 millioner lønmodtagere har indtil mandag klokken 10 været inde at søge om at få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge. Det oplyser ATP, der administrerer udbetalingerne, ifølge Ritzau.

Der er bestilt omkring 38 milliarder kroner. Der er udbetalt 19,7 milliarder efter skat ifølge ATP.