Coronavirus

Michelin-restaurant får bøde for at bryde coronaregler: Helt urimeligt, siger ejer

Restaurant Kokkeriet ligger på Kronprinsessegade i København.  Teitur Jonasson / Scanpix Denmark

Restauratøren får nu en advokat til at vurdere, hvad mulighederne er for at slippe for at betale for bøden.

Den københavnske Michelinrestaurant Kokkeriet har i dag modtaget en bøde på 20.000 kroner for at holde åbent til efter klokken 22.

- Helt urimeligt og absurd, siger restaurantens ejer Sammy Shafi.

Overtrædelsen skete torsdag i forrige uge, hvor serveringen, ifølge politiet, stadig var i gang klokken 22.20. Sammy Shafi er da heller ikke sen til at indrømme, at restauranten var åben efter klokken 22.

- Helt ærligt, så havde vi undervurderet den tid, vi skulle bruge på at servere vores menu. Vi er ikke vant til at skulle lukke så tidligt, så det var en helt ny situation for os, siger han og forklarer, at allerede næste dag justerede restauranten på menuen, så den passer bedre ind i tidsrammen.

Bøde udskrevet på første dag med nye lukketider

Stramningerne af restauranternes åbningstider blev indført fra torsdag 17. september i København og 16 omkringliggende kommuner. Dermed fik Kokkeriet besøg af politiet allerede på den første aften, hvor de nye regler var trådt i kraft.

Som den eneste restaurant i København overtrådte Michelin-restauranten Kokkeriet torsdag aften reglen om at lukke klokken 22.

Restauratøren føler, at han og hans restaurant blev slået ned på, for at statuere et eksempel i en branche, der allerede er hårdt ramt af coronalukninger.

- Jeg synes ikke, at det er urimeligt, at man skal betale en bøde, når man har overtrådt loven. Men set i forhold til den korte tidsfrist vi fik og i forhold til alle de, for eksempel unge til piratfester, der slipper for at betale bøder, så synes jeg, at det her er absurd.

Normalt betaler Sammy Shafi bøder uden at kny:

- Men det her er simpelthen ikke rimeligt. Derfor er vi nu i gang med at tale med vores advokat om, hvad vores muligheder er. Og hvis advokaten føler, at det giver mening, så tager vi den hele vejen til domstolen, slutter han.