Coronavirus

424 nye smittede det seneste døgn - men der kan være tale om "en enlig svale"

Fredag og lørdag var antallet af nye tilfælde over 600, men er søndag faldet til under 500.  Christoffer Laursen Hald / TV 2 Grafik

Antallet af nye smittetilfælde på et døgn er faldet med 195 i forhold til lørdag.

Det seneste døgn er der konstateret 424 nye smittetilfælde med coronavirus i Danmark, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Det er 195 færre smittetilfælde end lørdag.

Dermed er antallet af nye tilfælde igen under 600. De foregående to døgn har tallet ellers været over med henholdsvis 678 og 619 fredag og lørdag, hvilket var det højeste antal konstaterede smittetilfælde på et døgn, siden pandemien startede i Danmark.

Der er konstateret ét dødsfald med coronavirus det seneste døgn.

Der er 13 nye indlæggelser - i alt 95 er nu indlagt. Dermed er der indlagt to færre personer i forhold til tallene lørdag. Blandt de indlagte er 17 på intensiv, heraf ligger de 11 i respirator. Det er det samme antal som lørdag.

Færre smittetilfælde kan skyldes weekenden

Jan Pravsgaard Christensen, der er professor i immunologi på Københavns Universitet, oplyser til TV 2, at dagens tal ser pæne ud i forhold til fredag og lørdag.

- Men det er weekend, og tallene for lørdag og søndag er ofte lidt lavere, fordi alle tal ikke når at komme med i statistikken. Derfor kan der være tale om en enlig svale. Det kræver flere dage for at kunne se, om restriktionerne har en effekt, siger han.

Han fremhæver, at det positive ved dagens tal er, at der ikke er kommet flere indlæggelser, for de bliver registreret, selv om det er weekend.