Coronavirus

Tidligere direktør i Statens Serum Institut opfordrer til at lukke skoler i to uger

Der bliver ikke sat hårdt nok ind mod coronavirussen, mener Nils Strandberg Pedersen.

Myndighederne udvider forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer, så det nu også gælder private arrangementer, der for eksempel holdes på restauranter og i forsamlingshuse.

Det annoncerede sundhedminister Magnus Heunicke (S) fredag.

Tidligere direktør i Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen, er dog ikke tilfreds med regeringens nye tiltag.

Regeringen burde have skruet yderligere op for restriktionerne, mener han.

- Det, vi gør, er for lidt og for sent. Vi er på vej ind i en fase, som man har oplevet i Sverige gennem de seneste seks måneder. Det er et problem, siger han til TV 2.

Han bakkes op af Allan Randrup Thomsen, professor i virologi ved Københavns Universitet. Ifølge ham er det bedst at gribe hurtigt ind. Derfor kunne de nye restriktioner om maksimum 50 tilstedeværende til private fester godt have været indført allerede ved forrige pressemøde, som fandt sted fredag 18. september.

- Det er ikke mit indtryk, at der er kommet mere viden frem siden sidste uge, derfor så jeg gerne, at man havde sat ind noget før, siger han til Ritzau.

Han så gerne, at regeringen denne gang var gået endnu længere.

- Som situationen er lige nu, så jeg gerne, at man helt lukkede barerne i en periode, siger han.

- Burde kigge på skoler og institutioner

Nils Strandberg Pedersen, mener, at der med de nuværende restriktioner er godt styr på nattelivet. Derfor ville det næste naturlige skridt ifølge ham være at kigge på børnehaver, skoler, ungdomsuddannelser og universiteter.

- Der, hvor vi også ser en smittespredning, er på uddannelsesinstitutionerne. Vi kunne forlænge efterårsferien med to uger, så vi kunne få banket smitten ned, siger han.

Står det til Nils Strandberg Petersen, bør man også droppe traditionelle begivenheder som konfirmationer.

- Risikoen er klart den halve, hvis du har 50 frem for 100. Men prøv at forestil dig en konfirmation, hvor oldemor og kammerater er med. Det er simpelthen ikke forsvarligt efter min mening, siger han.

Heunicke vil ikke kommentere nye eventuelle tiltag

Sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på pressemødet, at det kan blive nødvendigt med yderligere restriktioner i næste uge, hvis ikke smittetallene falder.

Han blev spurgt til, hvilke tiltag, der var tale om. Det svarede ministeren imidlertid ikke direkte på.

Da spørgsmålet blev gentaget, understregede Heunicke, at han ikke vil udelukke noget.

- Det vil være uansvarligt at afskrive nogle våben lige nu.

Nils Strandberg Petersen forventer ikke, at vi vil se et fald i smitten, og han mener derfor, vi kan forberede os på yderligere tiltag.

- Hvis jeg får ret i mine pessimistiske forudsigelser, hvilket jeg ikke håber, at jeg gør, så kommer der flere restriktioner i næste uge, konstaterer tidligere direktør i Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen.