Coronavirus

OVERBLIK: Myndighederne forlænger restriktioner - se dem her

Fredag blev der registreret 678 nye, danske smittetilfælde - det højeste nogensinde. En række restriktioner blev i den forbindelse forlænget. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Yderligere restriktioner kan komme i næste uge, varsler sundhedsministeren.

De restriktioner, der blev indført for en uge siden, bliver forlænget til 18. oktober for at begrænse smittespredningen.

Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde fredag.

Men hvilke restriktioner er der tale om? Få et overblik her.

  • Forsamlingsforbud

Det er som udgangspunkt forbudt at deltage i arrangementer - både indendørs og udendørs - hvor der er mere end 50 personer samlet.

Fra lørdag klokken 12 vil forsamlingsforbuddet på 50 personer gælde for alle, også ved private fester, bryllupper og andre arrangementer.

  • Åbningstider

Den tilladte åbningstid for landets barer, restauranter og caféer er begrænset til klokken 22.

Serveringssteder kan dog holde åbent senere - mellem 22 og klokken 5 - med henblik på at sælge take-away.

  • Krav om mundbind på serveringssteder

Går man ud at spise eller på bar, skal man huske mundbind eller visir. Det skal anvendes, når man bevæger sig rundt eller står op på serveringsstedet, men ikke når man sidder ned. Så skal man på toilettet, bestille noget i baren eller betale, skal mundbindet frem.

Kravet gælder både for ansatte og gæster. Ligesom i offentlig transport er blandt andet børn under 12 år og personer med vejrtrækningsbesvær eller mental svækkelse undtaget.

  • Begrænsning på tilskuertal

Under fodboldkampe i Superligaen skal der maksimalt være 500 siddende tilskuere på tribunerne. For under arrangementer, hvor man sidder ned, vil det fortsat være tilladt at være op til 500 personer. Det gælder eksempelvis sports- og kulturarrangementer.

  • Plejehjem

Der er skærpede besøgsrestriktioner på sygehuse og plejehjem.

  • Skiltning

Kravet om skiltning, der angiver antallet af kunder, besøgende eller deltagere, der må tillades adgang for i lokaler, bliver også forlænget.

  • Slut med alkohol i busser

Der er forbud mod indtag af alkoholiske drikke under kørsel i busser, der foregår med tilladelse efter buskørselsloven. Særligt "partybusser", der er indrettet med henblik på fest, dans og indtagelse af alkohol, kan udgøre en væsentlig kilde til smittespredning, lyder det.

Flere tiltag kan være på vej

Foruden restriktionerne kom myndighederne med en række opfordringer til, hvordan smitten skal stoppes.

Blandt andet skal både offentlige og private arbejdspladser sikre, at deres ansatte arbejder hjemmefra i så stort et omfang, det er muligt.

Magnus Heunicke varslede også, at der kan komme yderligere restriktioner i næste uge, hvis smittetallene ikke bliver bedre.

Fredag blev der registreret 678 nye, danske smittetilfælde - det højeste nogensinde.