Coronavirus

Højeste antal registrerede smittede nogensinde: 678 nye coronatilfælde i Danmark

Antal indlagte stiger til 101. Yderligere to personer er døde med covid-19.

Der er registreret 678 nye coronatilfælde i Danmark, viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut.

Det er det højeste daglige antal, der er målt, siden epidemien kom til landet i marts. Der skal dog tages højde for, at Danmark nu tester langt mere end i foråret.

Antal indlagte stiger til 101, hvilket er en stigning på seks personer siden torsdag. Det er første gang siden 3. juni, at der er flere end 100 personer indlagt med sygdommen i Danmark.

Af dem er 25 indlagt på intensiv, hvoraf ni ligger i respirator. Torsdag lå 19 på intensiv. Fem af dem lå i respirator.

Yderligere to personer smittet med covid-19 er afgået ved døden. Det bringer det samlede dødstal i Danmark op på 647.

- Det går lige lovligt voldsomt for sig

Torsdag var antallet af nye smittede 559.

I den forbindelse sagde Bolette Friderichsen, der er læge og næstformand i Dansk Selskab for Almen Medicin, til TV 2, at det er "ærgerligt", at antallet af indlagte stiger så hurtigt i øjeblikket.

- Vi havde nok forventet en stigning hen over efteråret, men det går da lige lovligt voldsomt for sig lige nu, sagde hun torsdag.

Samtidig understregede hun, at netop antallet af indlagte på de danske hospitaler er vigtigste tal at holde øje med i øjeblikket.

Antallet af smittetilfælde skal ses i lyset af, at antallet af test er mangedoblet sammenlignet med foråret, hvor det ikke var muligt for alle at få en test.

Siden er testkapaciteten blevet udvidet markant, og dermed bliver flere registreret som smittet i dag, fordi flere bliver testet.