Højeste antal indlagte siden juni: - Det går lige lovligt voldsomt for sig

559 personer er konstateret smittet. Det er tredje dag med over 500 smittetilfælde siden pandemiens begyndelse.

Antallet af indlagte med coronavirus er steget med 17 personer det seneste døgn. Dermed er 95 indlagt i alt, og det er det højeste antal siden 4. juni.

Derudover er 559 konstateret smittet med coronavirus, viser de nyeste tal fra Statens Serum Institut offentliggjort torsdag eftermiddag.

Der er to nye dødsfald. I alt er 645 nu døde med coronavirus i Danmark.

Ærgerlig stigning

Bolette Friderichsen, der er læge og næstformand i Dansk Selskab for Almen Medicin, siger til TV 2, at det er "ærgerligt", at antallet af indlagte stiger så hurtigt i øjeblikket.

- Vi havde nok forventet en stigning hen over efteråret, men det går da lige lovligt voldsomt for sig lige nu, siger hun.

Netop antallet af indlagte på de danske hospitaler er vigtigste tal at holde øje med i øjeblikket, forklarer Bolette Friderichsen.

- Det er interessant, hvor mange der er indlagte, men tallet er heldigvis ikke nået de højder, som vi så i foråret, lyder det.

Klar tendens

19 personer er indlagt på intensiv, hvilket er én færre end onsdag. Af dem er fem personer i respirator.

Onsdag blev der konstateret 558 nye smittetilfælde. I alt har Danmark haft tre dage med over 500 smittetilfælde siden pandemiens begyndelse.

Mere end 500 smittede personer om dagen er bekymrende, mener Bolette Friderichsen.

- Tendensen er klar. Flere smittede med coronavirus gik under radaren i foråret, men dem fanger vi nu i testningen. Det er positivt, at de nu bliver fundet, for så kan vi bryde smittekæderne, siger Bolette Friderichsen.

Samlet er der registreret 24.916 smittetilfælde i Danmark.

Mange flere bliver testet

Antallet af smittetilfælde skal ses i lyset af, at antallet af test er mangedoblet sammenlignet med foråret, hvor det ikke var muligt for alle at få en test.

Siden er testkapaciteten blevet udvidet markant, og dermed bliver flere registreret som smittet i dag, fordi flere bliver testet.

Det seneste døgn er 23.420 personer registreret testet for coronavirus.

Restriktioner skal hindre smitte

De stigende smittetal bekymrer både eksperter og politikere, og for nylig blev der indført nye restriktioner.

Eksempelvis skal restaurationer og barer i hele landet lukke klokken 22, og stående og gående gæster skal bære mundbind. Myndighederne opfordrer også til, at alle private arrangementer slutter senest 22.

Formålet med restriktionerne er først og fremmest at ramme nattelivet, som man mener er den helt store synder i forhold til smittespredning med coronavirus.

Alarmerende tal i 64 kommuner

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede per 100.000 indbyggere. Den grænse har 64 ud af 98 kommuner nu nået.

Det fremgår torsdag af Statens Serum Instituts daglige opgørelse over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner de seneste syv dage, skriver Ritzau.

Hvis en kommune overskrider bekymringsgrænsen, vil myndighederne holde nøje øje med udviklingen og eventuelt sætte ind med yderligere lokale restriktioner.