Samfund

Herlufsholm sender 575 elever og 160 medarbejdere hjem

En elev er testet positiv med covid-19. 

Herlufsholm Kostskole har sendt 575 elever og 160 medarbejdere hjem, efter at en elev er testet positiv med covid-19.

Det skriver det regionale medie Sjællandske Nyheder.

Den smittede er en kostelev, der har været hjemsendt med symptomer, og torsdag morgen blev rektor Mikkel Kjellberg via mail oplyst, at personen var smittet.

- Vi stod over for valget mellem at sende eleverne hjem fra elevens klassetrin eller sende samtlige elever hjem. Vi valgte det sidste, da vi alligevel stod over for en rejseweekend, hvor eleverne rejser hjem til deres forældre, siger Mikkel Kjellberg til Sjællandske Nyheder.

Elever og medarbejdere er foreløbig sendt hjem indtil onsdag i næste uge, og de er alle blevet opfordret til at lade sig teste.

Nogle elever har forældre i udlandet

Mikkel Kjellberg fortæller til TV 2, at nogle af eleverne opfordres til at blive testet dobbelt.

- Den elev, der er testet positiv, har været hjemme fra skolen i en periode, så det er et stykke tid siden, at eleven har opholdt sig på skolen. Men vi opfordrer alligevel til, at de nære kontakter, som eleven har haft på skolen, bliver testet to gange, før de kan vende tilbage, siger Mikkel Kjellberg.

Rektoren fortæller, at eleverne får virtuel undervisning i de dage, hvor de er hjemme, og at der er taget højde for, at Herlufsholm har elever, hvis forældre ikke bor i Danmark:

- Vi har i den plan, der er lagt ud i løbet af skoleåret, gjort eleverne og forældrene opmærksomme på en plan b i forhold til, hvor man kan tage hen, hvis det blev nødvendigt med en situation, som den vi har nu, siger Mikkel Kjellberg.

Flere elever sendt hjem

Herlufsholm er langt fra den eneste uddannelsesinstitution, der har sendt elever og undervisere hjem efter påvist covid-19-smitte.

Elever på gymnasier og folkeskoler har allerede oplevet at blive hjemsendt. Blandt andet efter smitte på studieture.

Den seneste tid har der været stigende smitte blandt unge, og det fik 21. september Sundhedsstyrelsen til at ændre i retningslinjerne, således at det fremgik, at alle sociale arrangementer bør aflyses på dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Den opfordring har både ramt elever, der har fået aflyst lejrskoler samt branchen, hvor en virksomhed eksempelvis har fået aflyst 58 ture.