App har i flere tilfælde ikke givet besked om coronasmitte

Appen Smittestop har i visse tilfælde ikke sendt notifikation til folk, der har været tæt på en smittet.

Den danske smittesporingsapp, Smittestop, har i nogle tilfælde ikke givet folk en notifikation til nære kontakter, selv om de har været tæt på en person smittet med coronavirus.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til TV 2.

Der arbejdes pĂĄ at fĂĄ udbedret den tekniske fejl hurtigst muligt, lyder det fra ministeriet.

Bør kontakte supportafdeling

Test af appen viser, at der for såkaldte kortvarige kontakter bliver afsendt smittenotifikationer. Det er typisk ukendte kontakter, hvilket er hensigtsmæssigt i forhold til smitteopsporing.

Men hvor mobiler er sammen i længere tid, som det typisk er med husstandskontakter, virker appen ikke efter hensigten, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet til TV 2.

Appen er baseret på en helt ny teknologi fra Google og Apple, og det er ikke muligt for ministeriet at følge, hvordan appen virker i daglig brug.

Derfor er det vigtigt, at man som borger, hvis man oplever, at noget ikke virker som forventet i Smittestop-appen, tager kontakt til sundhed.dks support pĂĄ tlf. 44 22 20 80.

Tætteste kontakter fik ikke besked

Til DR siger Lene Ærbo, der er teknisk leder på appen for Sundheds- og Ældreministeriet, at man den seneste uge har testet appen for at genskabe den situation, der forårsager fejlen.

Det vides ikke, om fejlen har været i appen siden lanceringen.

Politiken kunne onsdag berette, at den tidligere børne- og ungeborgmester i København Pia Allerslev havde indberettet i Smittestop, at hun var coronasmittet. Alligevel fik hendes familie og nære omgangskreds ikke besked om, at hun var smittet.

Sundheds- og Ældreministeriet sagde i den forbindelse, at sundhed.dk har modtaget en række henvendelser fra borgere, der har meldt sig smittet i appen, som undrer sig over, at deres nære kontakter ikke fik besked i appen.

Sporingsapps over hele EU

Appen Smittestop blev lanceret i juni.

Med appen kan brugere give besked til andre brugere af appen, som man har været tæt på, hvis man bliver testet positiv med coronavirus.

Appen kan pĂĄ den mĂĄde ogsĂĄ give besked til personer, som man ikke kender. Derefter kan de blive testet.

Flere andre EU-lande har ogsĂĄ lanceret forskellige sporingsapps.