Samfund

46.000 helbredsskemaer lækket fra Forsvaret

Det er oplysninger om folk, der har været på session, der er blevet lækket.  Jan Jørgensen / Scanpix Danmark

Styrelsen har orienteret de pågældende personer, der har fået lækket deres oplysninger.

Cirka 46.000 personer indkaldt til session har fået lækket personlig data. Det oplyser Forsvarsministeriets Personalestyrelse i en pressemeddelelse.

Forsvarets personalestyrelse opdagede i juni, at 45.952 helbredsskemaer har været tilgængelige via et sikkerhedshul på leverandørens webserver.

Ifølge det brev, der er blevet sendt ud til de berørte, er det helbredsoplysninger, som de, der har været indkaldt til session, selv har udfyldt. Navn og cpr-numre fremgår ikke af helbredsskemaerne. Dog er filerne navngivet med cpr-numre.

- Der er tale om en meget beklagelig fejl, som vi opdagede ved en sikkerhedskontrol, da vi skulle flytte data til et nyt datacenter, siger direktør for Personalestyrelsen, Laila Reenberg.

Hun tilføjer, at det har krævet særlig viden at opnå adgang til helbredsskemaerne.

- Vi har ingen indikationer på, at misbrug har fundet sted, men da vi heller ikke kan udelukke det, har vi valgt at orientere de berørte sessionssøgende om databruddet via e-Boks.

Databruddet blev med det samme anmeldt til Datatilsynet, ligesom adgangen til helbredsskemaerne blev fjernet.

Personalestyrelsen har nu iværksat en nærmere undersøgelse af databruddet, for at finde ud af om sikkerhedshullet i webserveren er blevet udnyttet og for at forebygge lignende situationer ved leverandøren af systemet i fremtiden.