Coronavirus

Flere end 400 nye smittetilfælde - 75 indlagt med coronavirus

Antallet af indlagte er steget med 8 til 75.

Stadig flere bliver indlagt med coronavirus, viser de daglige tal fra Statens Serum Institut (SSI) mandag.

Antallet af indlagte er steget til 75. Det er en stigning i forhold til søndag, hvor 67 var indlagt. 12 af de 75 er indlagt på en intensivafdeling. Af de 12 er 3 lagt i respirator og får hjælp til at trække vejret.

Tallet for indlagte er steget gennem de seneste uger.

For en uge siden var 50 personer indlagt med coronavirus, mens tallet for to uger siden var 25. Det betyder, at antallet af indlagte er blevet tredoblet i løbet af de seneste to uger.

Mandag er der registreret yderligere 418 personer, som er blevet smittet med coronavirus.

Fald positivt

Det er et fald i forhold til søndag, hvor antallet af nye smittetilfælde var 469.

- Det positive er, at tallene ikke stiger så meget. Tallet er selvfølgelig stadig for højt, og vi er nødt til at få det ned. Men det er godt, at det ikke stiger så meget, som det gjorde i begyndelsen af september, siger Astrid Iversen, professor i virologi og immunologi på Oxford University, til TV 2.

De stigende tal for indlæggelser er logiske, siger hun.

- Det er bekymrende, men forventeligt. Det store antal indlagte er et resultat at den stigning i smitten, vi så i begyndelsen af september, siger Astrid Iversen.

Yderligere to personer er mandag døde med covid-19.

Af den daglige opdatering fremgår det også, at der er 42.022 nye testsvar, og blandt dem er 19.268 personer testet for coronavirus for første gang.