BlĂĄ mandag i vandland for 750 konfirmander udskydes

16x9
Arkivfoto. Lalandia i Rødby skulle have været værter for 750 konfirmander til blå mandag. Foto: Arkivfoto

750 konfirmander skal nu kontaktes og have at vide, at deres blå mandag bliver udskudt, indtil restriktionerne bliver løftet.

Mandag skulle 750 konfirmander have indtaget vandlandet Lalandia i Rødby og markeret blå mandag.

Arrangementet skulle have fundet sted i foråret, men eftersom coronavirussen udskød konfirmationer, blev blå mandag-traditionen også udskudt.

Nu udskydes arrangementet igen, efter regeringen i går blandt andet sænkede forsamlingsloftet og indførte en række andre landsdækkende restriktioner.

- Vi har netop haft direktionsmøde, og vi vælger at følge anbefalingen fra pressemødet i går, og det betyder, at vi udskyder arrangementet, da myndighederne anbefaler, at vi ikke samles i større grupper, siger Thomas Bahn Jespersen, der er salgs- og marketingdirektør i Lalandia, til TV 2.

Nu skal samtlige konfirmander kontaktes og have at vide, at arrangementet udskydes. I første omgang bliver det til 4. oktober, når restriktionerne er varslet til at blive løftet.

- Det er bare super, super beklageligt overfor alle de konfirmander, der bliver berørt, siger han.

De unge får valget mellem at få pengene tilbage eller at afholde arrangementet, når restriktionerne er blevet lempet. Det har kostet 575 kroner per næse at komme med.

Ekspert advarer: De unge kan mødes under mere risikable forhold

Klaus Birkelund Johansen er formand for Dansk Pædiatrisk Selskab og overlæge på Aarhus Universitetshospital.

Han frygter, at de unge i stedet finder på en anden løsning til at markere blå mandag, der potentielt kan give en større smitterisiko.

Overlægen så af den årsag hellere, at de unge mødtes et sted som Lalandia, hvor man ifølge salgs- og marketingdirektøren blandt andet har lavet afstandsmarkeringer. Man planlagde også, at de unge ikke skulle spise i restauranterne samtidig for at forhindre, at for mange opholdt sig på samme sted og opfordrede til, at klasserne ikke blandede sig med hinanden.

- Jeg så hellere, at det foregår under ordnede forhold, hvor der er nogen, der hjælper med at overholde coronareglerne, i stedet for at de bliver overladt til sig selv, siger Klaus Birkelund Johansen.

Forælder var bekymret

Tidligere lørdag oplyste Lalandias salgs- og marketingsdirektør til B.T., at man ville gennemføre arrangementet.

Det bekymrede en forælder, som avisen har talt med.

Han hedder Thomas Sørensen, og hans datter skulle have været med. Han har prøvet at appellere til, at forældrene i datterens klasse aflyste arrangementet på børnenes vegne. Men det kom der i første omgang ikke noget ud af.

- Børnene kommer til at rende rundt og krydse veje med skoleelever fra hele landet. Jeg frygter, at der er en smittet, som så kommer til at smitte en masse andre, sagde Thomas Sørensen til avisen.

Nu er arrangementet alligevel udskudt.

Overlæge Klaus Birkelund Johansen synes, at der skal være mere fokus på coronavirussens påvirkning af de unge. Det er aflysningen af dette arrangement også et symptom på, siger overlægen.

- Det, vi beder de unge mennesker om, er, at de betaler en meget høj pris i deres sociale liv. De er jo ikke i nogen risikogrupper.

Lørdag blev der offentliggjort et rekordhøjt antal smittede. I alt blev 589 personer registreret smittet.