Coronavirus

Antallet af smittede med corona i Danmark sætter ny, kedelig rekord

Tallene blev præsenteret samtidig med, at nye restriktioner blev indført over hele landet.

I løbet af det seneste døgn er 454 danskere konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser de danske sundhedsmyndigheder.

Det er det højeste antal smittede på et døgn, siden coronavirussen SARS CoV-2 kom til landet i vinter. 26.416 er blevet testet på et døgn..

Torsdag var antallet af smittede 453.

Antallet af indlagte med virussen er 58, hvoraf tre er indlagt på intensive afdelinger. Af dem ligger én i respirator.

Torsdag var antallet af indlagte 60, mens tallet på intensive afdelinger var det samme.

Statsminister: - Coronaen har fået greb om Danmark

Meldingen kom samtidig med, at statsminister Mette Frederiksen (S), sundhedsminister Magnus Heunicke (S) samt repræsentanter fra Statens Serum Insitut, Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet afholdt pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Her lød det fra statsministeren, at coronaen ”igen har fået greb om Danmark”.

- Vi har igennem de seneste uger set, at smitten er steget de seneste uger. Det har ikke været en eksplosiv stigning. Men det har været den har støt stigende, og det er nu for højt, siger statsministeren, hvor myndighederne præsenterer nye restriktioner.

Ifølge statsministeren er smitten stigende blandt sårbare, sundhedspersonale og de yngre målgrupper. Og det skal tages alvorligt, lyder det.

- Jeg hører fortsat mange sige, at virussen ikke er farlig for dem, og at den kun rammer dem, der er ældre eller sårbare. Men sådan er det faktisk ikke. Men meget tyder på, at også unge og ældre kan få senfølger, der kan være rigtigt alvorlige, sagde Mette Frederiksen.

Nye restriktioner over hele landet

På pressemødet oplyste statsministeren, at forsamlingsforbuddet sænkes til 50 over hele landet, barer og restaurationer skal lukke klokken 22 og personale og gæster skal bære mundbind, hvis de ikke sidder ned.

Restriktionerne gælder indtil videre frem til 4. oktober.

Desuden opfordres der fra regeringens side til, at alle virksomheder arbejder hjemme, hvis det er muligt, ligesom man opfordres til ikke at tage den offentlige trafik, hvis det er muligt.

Endeligt lyder opfordringen fra myndighederne til, at man fortsat holder afstand og har god hygiejne, ligesom at man begrænser social omgang med andre mennesker. Myndighederne vil dog ikke sætte tal på hvor mange.

Forvirring omkring tal

Fredag var antallet af smittede 454, hvilket karakteriseres som det højeste antal smittede på et døgn.

På Statens Serum Instituts oversigtskort vil man imidlertid bemærke, at der 3. april var 473 bekræftede tilfælde. Men dette tal er opgjort ud fra prøvedato - hvilket vil sige, den dato man fik taget prøven.

Det daglige coronatal, som opdateres hver dag klokken 14, er derimod baseret på det seneste døgns svar på prøver. Der kan gå op til 72 timer, før der foreligger et svar.

3. april var stigningen i de bekræftede tilfælde det seneste døgn på 332. Torsdag er altså det højeste antal nye registrerede tilfælde på et døgn siden 8. april.

Da antallet af indlagte var på sit højeste 1. april var 535 indlagt med covid-19. Heraf var 146 af dem indlagt på intensive afdelinger.