Krænkelser på arbejdet

Minister indkalder til møde om sexisme

Ligestillingsminister Mogens Jensen håber på inspiration til at komme sexisme-kulturen på arbejdspladser til livs.

- Det handler om at finde en opskrift, det er dén, jeg er ude efter.

Det er ligestillingsminister Mogens Jensen (S), der søger en opskrift. Eller rettere en løsning på, hvordan man ændrer sexisme-kulturen på arbejdspladser.

Der er en tendens til, at der ved chikanesager bliver lavet en mindelig aftale om, at nu taler vi ikke mere om det.

Mogens Jensen, ligestillingsminister (S)

Det håber ministeren at blive klogere på fredag, når kvinder fra mediebranchen skal mødes med ham i Ligestillingsministeriet.

- Jeg har brug for at høre fra nogle, der selv har oplevet sexisme, hvordan de tror, at det kunne have været forhindret, og om de har nogle konkrete idéer til, hvordan vi får ændret kulturen fremadrettet, siger Mogens Jensen.

Har du kendskab til sexchikane-sager?

TV 2 Dokumentar er i gang med at undersøge omfanget af sexchikane på danske arbejdspladser. Og hvordan sagerne bliver håndteret af ledelsen.

Har du været udsat for sexchikane, eller har du kendskab til konkrete sager, så vil vi gerne i kontakt med dig. Du kan skrive til journalist Signe Daugbjerg fra TV 2 Dokumentar.

Enten på mail SIGD@TV2.DK – vi anbefaler, at du benytter din private e-mail – eller på sms eller telefon på 30 10 02 30. Foretrækker du krypteret kommunikation, fungerer nummeret også på Signal og WhatsApp.

Din henvendelse vil blive behandlet strengt fortroligt.

Ministeren understreger, at problemet er synligt i samfundet bredt og ikke kun i mediebranchen, og derfor har han også planlagt møder med arbejdsmarkedets parter for at få deres indspil til løsninger.

Debatten om sexisme er blevet aktuel, efter at tv-værten Sofie Linde i forbindelse med årets Zulu Comedy Galla delte sine oplevelser med sexchikane i mediebranchen.

Efterfølgende tog ansatte på TV 2 initiativ til et støttebrev, som 1615 kvinder i branchen har underskrevet.

Og i de seneste dage er flere kvinder stået frem med oplevelser relaterende til sexchikane eller sexisme.

Ledelserne har et ansvar

Virksomhederne og deres ledelser har et stort ansvar for at komme sexisme-kulturen til livs, mener Mogens Jensen.

Samtidig skal virksomhederne have tydeligere retningslinjer og politikker omkring sexisme.

- Ledelserne er nødt til at gå forrest. De har ansvaret for, at der på den enkelte virksomhed kan være et miljø, hvor der ikke foregår chikane, siger han.

- Det er ikke nok at formulere en politik, den skal også kommunikeres ud, så medarbejderne løbende gøres opmærksom på, at det er sådan, det forholder sig.

Åbenhed om, hvad der er foregået, også omkring konsekvenserne af sexchikanen, er nødvendig, mener Mogens Jensen.

- Der er en tendens til, at der ved chikanesager bliver lavet en mindelig aftale om, at nu taler vi ikke mere om det, og så får man en aftrædelsesordning. Det er med til at gøre det usynligt, siger ministeren.

- Man er nødt til at være åben om, at det foregår, og det skal være synligt, at det har en konsekvens.

Udover konkrete tiltag i de enkelte virksomheder vil Mogens Jensen også – med Folketingets øvrige partier – se på, om der kan gøres noget lovgivningsmæssig.