Coronavirus

823 nye smittetilfælde siden tirsdag

Ikke siden 3. april har der været konstateret så mange smittetilfælde på ét døgn.

823 er konstateret smittet de seneste to døgn. Det oplyser Statens Serum Institut i deres daglige opdatering, oplyser nyhedsbureauet Ritzau.

Det seneste døgn er der konstateret 453 nye smittetilfælde. Dermed var der 370 nye smittetilfælde fra mandag til tirsdag, hvor tallene ikke blev opgjort, fordi der var tekniske fejl i selve analyseproceduren.

Ikke siden 3. april, hvor antallet af smittede toppede med 473, har antallet af konstaterede smittetilfælde på et døgn været så højt, som det er tilfældet det seneste døgn.

- Smittetallet er højt og noget skræmmende. Med over 400 smittede er tendensen i den helt forkerte retning, siger formand for Lungeforeningen Torben Mogensen til Ritzau.

På instituttets hjemmeside fremgår det, at der har været 20 nye indlæggelser - om det er fra tirsdag eller onsdag er uvist, men det samlede antal indlagte er nu 60. Heraf er tre på en intensivafdeling, mens en patient er i respirator.

Siden tirsdag er yderligere to personer døde som følge af smitte med coronavirus. Dermed er i alt 635 bekræftet døde med coronavirus i Danmark.

Der har siden 8. august været et stigende antal smittede i Danmark. Med til det billede hører imidlertid også, at flere bliver testet. Således er 59.203 blevet testet siden den sidste opgørelse fra Statens Serum Institut tirsdag.