Samfund

Tre ekstra stemmer dukkede op ved menighedsrådsvalg: Hvor kommer de fra?

55 mødte frem til menighedsrådsvalget i Boholte ved Køge. Men der var afleveret 58 stemmesedler.

Der er opstået en del forvirring i kølvandet på gårsdagens menighedsrådsvalg i Boholte ved Køge.

Den valgtilforordnede mener nemlig at have udleveret 55 stemmesedler, men da stemmerne blev talt op aftes, var der afgivet 58. Altså tre for meget.

De tre ekstra stemmer har givet valgudvalget en hovedpine ud over det sædvanlige. Udfordringen er nemlig, at tre af de opstillede kandidater har fået lige mange stemmer.

Men kun to af dem kan blive blandt de ni, som vælges til menighedsrådet i Boholte. Én af de tre, der er i fare for ikke at blive valgt ind, er den nuværende formand, skriver sn.dk.

Hvad skal der nu ske?

Netop formanden for menighedsrådet sidder da også tilbage som et stort spørgsmålstegn. Man skal nemlig møde personligt op og krydses af for at få udleveret en stemmeseddel.

- Jeg kan simpelthen ikke sige, hvad der er gået galt, siger menighedsrådsformand og formand for valgudvalget, Jytte Bahn Petersen, til TV 2.

Hun afviser, at de tre ekstra stemmer kan være blevet afgivet med fuldmagt, da det kun er lovligt, hvis man er indlagt på hospitalet eller sidder i fængsel.

- Og dem havde vi altså ikke nogen af, siger hun.

Menighedsrådet står nu over for at skulle finde ud af, om de tre ekstra stemmer bare skal tælles med i det samlede resultat, eller om de kalder på et omvalg.

Biskop: Der kan ske fejl

Peter Fischer-Møller er biskop i Roskilde Stift, som Boholte hører under. Han mener ikke, at man skal gøre et stort nummer ud af de tre ekstra stemmer ved gårsdagens valg. Han henviser til, at menighedsrådsvalgene i år bliver afholdt på en helt ny måde.

- Det er almindelige mennesker, der står for de her valg, og derfor er det ikke så mærkeligt, at der kan ske fejl, siger han til TV 2 og tilføjer, at han ikke vil tage stilling til, hvad der er op og ned i sagen, før den eventuelt ender på hans bord.

- Hvis der er sket en fejl, så hører jeg selvfølgelig gerne om det og vil være behjælpelig.