Krænkelser på arbejdet

Nu reagerer TV 2 på mail fra Mette Østergaard

Sofie Linde fik efter Zulu Comedy Galla kritik for ikke at sætte navn på den mand, hun fortalte om. Det har Mette Østergaard gjort.

Direktør for TV 2, Anne Engdal Stig Christensen, afviser, at barsel og børn er et problem for en karriere i TV 2. Det sker efter en henvendelse fra Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard.

Hun beskrev mandag i en klumme, hvordan en mandlige TV 2-chef ifølge hende problematiserede hendes graviditet, da hun var ansat som leder på tv-stationen. Siden har hun kontaktet TV 2s ledelse med navnet på vedkommende.

- Jeg har sendt en mail til TV 2s nuværende ledelse, hvor jeg beskriver sagen, og hvor jeg også nævner, hvem den pågældende chef er. Jeg synes, de har ret til at vide, hvem det konkret er, vi taler om, og det må så være op til dem at håndtere den sag på den måde, de synes er mest rigtig, siger Mette Østergaard til Berlingske.

TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen bekræfter, at hun har modtaget mailen.

- Mailen er alene Mettes udlægning af forløbet, og jeg er ked af, hvordan hun oplevede det, men jeg kommer ikke til at gå ind i flere detaljer her, siger Anne Engdal Stig Christensen.

- Dog vil jeg gerne understrege, at ingen i ledelsen naturligvis hverken mener eller har ment, at udsigten til barsel og børn er en forhindring for, at man kan passe sit arbejde på TV 2.

"Hul på bylden"

Mette Østergaards klumme og mail kommer i kølvandet på, at 1615 kvinder har skrevet under på et støttebrev til tv-værten Sofie Linde, der bakker op om, at der stadig findes sexisme i den danske mediebranche.

Sofie Linde fik efter sin udmelding under Zulu Comedy Galla kritik for, at hun ikke ville fortælle navnet på den mand, der til en julefrokost truede hendes fremtidige karriere.

- Jeg var 18 år gammel og lige startet i Danmarks Radio. Vi skulle til julefrokost, og jeg havde glædet mig. Den her store tv-kanon kommer op til mig, tager fat i min arm og siger til mig: ”Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig,” fortalte Sofie Linde til et måbende publikum.

Sofie Linde er vært på 'ZULU Comedy Galla' 2020. Video: Ryan Svale Andersen

Men nu går Mette Østergaard altså videre med sin historie. Chefredaktøren fortæller til Berlingske, at hun tror, at hvis der skal ”hul på bylden”, er hun nødt til at være konkret. Desuden mener hun, at hun bør være et forbillede i debatten.

- Jeg synes, de mennesker, der sidder med ledelsesansvaret, skulle have mulighed for at agere på en sådan sag, uddyber hun over for TV 2.

Stormøde hos TV 2

Tirsdag blev der holdt et stormøde på TV 2, som ifølge nyhedschef Jacob Kwon skulle imødekomme den uro, der er opstået i forbindelse støttebrevet.

Flere tidligere, kvindelige ansatte på TV 2 har både med navn og anonymt beskrevet en kultur med sexisme, negativ holdning til barsel og en generel negativ tone over for kvinder. Blandt andet i Berlingske.

En kultur som TV 2-direktør Anne Engdal Stig Christensen lover at granske.

- Debatten handler i disse dage om sexisme, tone og kultur, og her har jeg allerede sat gang i en proces og en møderække, hvor vi tager temperaturen på vores generelle kultur på TV 2 - herunder også at få skilt sexisme-oplevelserne fra diskussionen om, hvad der generelt skaber en god arbejdsplads for alle. For det skal TV 2 naturligvis være, siger hun.