Coronavirus

Fejl i svar om covid-19-test

Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med at kontakte de pågældende personer.

49 personer har fejlagtigt modtaget et positivt prøvesvar på deres covid-19-test inden for de sidste par dage. Det oplyser Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i gang med at kontakte de pågældende.

De forkerte prøvesvar skyldes ifølge TestCenter Danmark en teknisk fejl i selve analyseproceduren. Fejlen blev lokaliseret i forbindelse med den daglige kvalitetssikring, og centeret beklager de gener, den kan have medført for de testede.

TV 2 har været i kontakt med Statens Serum Institut. Det har ikke været muligt at få uddybet, hvordan fejlen er opstået.

En af de personer, der har fået et forkert positivt svar, indgik i statistikken for nye smittede fra mandag til tirsdag i denne uge. Derfor skulle antal nye smittede for tirsdag 15. september have været 333 frem for 334.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om de 48 andre personer også har været registreret i en smittestatistik.

Overvågningstal udeblev på grund af fejl

Fejlen er grund til, at de generelle overvågningstal ikke er blevet offentliggjort onsdag. Offentliggørelsen af relevante tal for coronavirus genoptages som vanligt klokken 14.00 torsdag.

De seneste tal, som altså blev opdateret tirsdag, viser, at der er 55 indlagte med coronavirus i Danmark. 633 er døde som følge af virussen.

Tirsdag var i alt 20.571 bekræftet smittede med coronavirus.

Den seneste tid har antallet af smittede været stigende i mange af landets kommuner.

I alt 52 kommuner overskred tirsdag den såkaldte bekymringsgrænse. Det er en stigning på tre fra dagen før, hvor 49 kommuner overskred grænsen.

Sundhedsstyrelsen har udgivet en række anbefalinger til, hvordan du undgår at starte nye smittekæder ved fester og privatesammenkomster, som myndighederne blandt andet mener ligger til grund for stigningen. TV 2 har samlet en stribe af rådene, som du kan læse mere om her.