Coronavirus

Mette Frederiksen varsler restriktioner for nattelivet i hovedstadsområdet

Statsministeren skriver, at efteråret og vinteren vil blive anderledes, fordi vi er "i gang med dansen med corona".

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver i et opslag på Instagram, at der er nye stramninger på vej for at bremse spredningen af coronavirus.

Det sker efter en stigning i smittetallene gennem en periode.

- Smitten er på et højt niveau. Antallet af indlagte er steget. Seruminstituttet advarer om, at vi står på kanten af noget, der kan udvikle sig til en anden bølge, skriver hun.

De restriktioner, der bliver præsenteret, har fokus på området omkring København, lyder det.

- Derfor præsenterer vi i dag nye opstramninger for hovedstadsområdet. Og vi har selvfølgelig et særligt blik på nattelivet. For vi kan ikke have, at det fortsætter med fest i nattelivet i København, som vi har set den seneste tid, skriver hun i sit opslag.

Mette Frederiksen varsler, at resten af året vil blive meget anderledes, da vi er "i gang med dansen med corona".

Klokken 12.30 er der indkaldt til pressemøde om coronasituationen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) vil være til stede på pressemødet.

Mandag blev der konstateret 347 nye smittede, to døde med coronavirus og yderligere tre indlagte. Det var femte dag i træk med mindst 290 nye smittetilfælde.

SSI: Der skal reageres nu

Statens Serum Institut (SSI) kaldte mandag stigningen i smittetal "bekymrende".

- Des mere smittespredning, der er i samfundet, des sværere bliver det også at beskytte dem, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge. Eksempelvis på sygehuse og plejehjem. Derfor skal der reageres nu, sagde afdelingschef i SSI, Tyra Grove Krause, til TV 2.

Halvdelen af Danmarks kommuner overskrider nu grænsen for 20 tilfælde per 100.000 indbyggere.

Desuden er det ikke længere kun de unge, som bliver smittet. Det er alle i alderen 10-60 år.

Stigende smittetal

Det seneste stykke tid er smittetallene i Danmark steget. Mandag i sidste uge afholdt sundhedsministeren et pressemøde, hvor der blev indført nye restriktioner i København, 16 kommuner i hovedstadsområdet samt i Odense.

Restriktionerne indebar følgende:

  • Forsamlingsforbuddet blev sænket fra 100 til 50 personer.
  • Barer og restauranter skulle igen lukke klokken 24 - og ikke klokken 02.
  • Den planlagte udvidelse af den tilpassede superligaordning for sportsarrangementer blev udskudt.

- Er vi bekymrede? Ja, det er vi. Går det den forkerte vej? Ja, det gør det, siger Magnus Heunicke om situationen, som han kalder "alvorlig", sagde Magnus Heunicke på pressemødet.

Dette er breaking news på TV2.DK. Vi arbejder lige nu på at få yderligere oplysninger, og vi anbefaler derfor, at du vender tilbage om kort tid for at få seneste nyt. Har du oplysninger om sagen, så kontakt os gerne på 1234@tv2.dk.