Coronavirus

Instagram lukker sangers profil efter omstridte coronaopslag

Saszeline Dreyer har den seneste tid delt kontroversielt indhold om coronavirus, som Instagram har fjernet.

Den tidligere sanger Saszeline Dreyer har fået lukket sin profil på Instagram, efter at hun har delt kontroversielt indhold om coronavirus.

Det oplyser hun selv i et opslag på Facebook.

Saszeline Dreyer er nok mest kendt fra sin tid som den ene halvdel af popduoen S.O.A.P i 1990'erne. Men den seneste tid har hun gjort sig bemærket ved at dele kontroversielle påstande relateret til den igangværende coronapandemi med sine cirka 90.000 følgere på Instagram.

Blandt andet har hun opfordret sine følgere til at lade være med at bruge mundbind i offentlig transport, selv om det er et påbud fra myndighederne.

Det har flere gange fået Instagram til at fjerne hendes opslag. Det er sket med den begrundelse, at opslagene indeholder "falske oplysninger".

Saszeline Dreyer oplyser på Facebook, at hendes profil på Facebook først har været deaktiveret i 24 timer, og at hendes Instagram-profil efterfølgende er blevet lukket.

- Det betyder vel, at min stemme i debatten har været for voldsom, og at det har skabt for mange ringe i vandet, skriver hun på Facebook.