Endnu en FE-medarbejder hjemsendt

I alt fem medarbejdere fra FE er nu hjemsendt.

Endnu en ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) er hjemsendt efter anklager fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) om alvorlige lovbrud.

Det skriver Berlingske.

Hjemsendelsen er blevet bekræftet af forsvarsminister Trine Bramsen (S) i et svar til Folketingets Forsvarsudvalg.

Forsvarsministeriet bekræfter over for TV 2, at endnu en medarbejder er blevet fritaget fra tjeneste indtil videre, men vil ikke oplyse yderligere. Med hjemsendelsen er i alt fem medarbejdere fra FE nu hjemsendt.

Fem fritaget for tjeneste

Først blev chefen for FE, Lars Findsen, og to ledende medarbejdere fritaget for tjeneste 21. august.

Derefter meddelte Forsvarsministeriet 24. august, at også Thomas Ahrenkiel, tidligere departementschef i Forsvarsministeriet, var fritaget for tjeneste som konsekvens af sagen. Thomas Ahrenkiel var i øvrigt chef for FE indtil 2015.

Nu er en femte medarbejder fra FE altsĂĄ blevet fritaget for tjeneste, fremgĂĄr det i svaret fra Trine Bramsen.

- Efterfølgende er yderligere en medarbejder i FE blevet fritaget for tjeneste indtil videre, skriver hun.

I svaret fortæller forsvarsministeren videre, at der ikke er taget stilling til, om eller i givet fald hvilken betydning sagen skal have for de hjemsendte medarbejderes ansættelsesforhold.

- Men det er blevet vurderet, at de pågældende indtil videre bør fritages for tjeneste. Der vil løbende blive taget stilling til, om det fortsat er nødvendigt, at de pågældende er fritaget for tjeneste, skriver Trine Bramsen.

Urigtige oplysninger

Anklagerne fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne (TET) blev fremlagt 24. august.

Her lød det blandt andet fra tilsynet, at FE har tilbageholdt oplysninger for tilsynet, ulovligt spioneret mod danske statsborgere og forsøgt at skrinlægge problematiske aktiviteter. Det er ikke blevet meldt nærmere ud, hvad sagen eller sagerne handler om.

Forsvarsministeren har som følge af anklagerne varslet en undersøgelse af sagen.