Verden sætter rekord i antal daglige smittede med coronavirus

De fleste tilfælde er registreret i Indien, USA og Brasilien.

Søndag blev 307.930 mennesker på verdensplan testet positiv for coronavirus, oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO.

Det er den største stigning registreret på én enkelt dag nogensinde.

De fleste smittetilfælde er registreret i Indien, USA og Brasilien – tre lande, der under det meste af krisen har været særdeles hårdt ramt.

Antallet af døde med coronavirus de seneste 24 timer er 5537. Dermed har 917.417 mennesker i alt mistet livet med coronavirus, siden det første dødsfald blev registreret i Kina tilbage i januar.

Indien er hĂĄrdt ramt

Med 94.372 nye smittetilfælde det seneste døgn er Indien det land, der har registreret flest. USA har registreret 45.523, og Brasilien har registreret 43.718 tilfælde.

Både USA og Indien melder desuden om over 1000 nye corona-dødsfald, og Brasilien melder om 874 dødsfald. Dermed står de tre lande for over halvdelen af det samlede antal døde de sidste 24 timer.

De seneste uger har Indien slået flere kedelige rekorder, når det kommer til antal daglige smitte- og dødstilfælde.

I nogle dele af Indien er det vanskeligt at skaffe nok ilt til de mange mennesker, der er indlagt på hospitalet. Søndag meddelte Indiens sundhedsminister, at myndighederne overvejer at hastegodkende en vaccine på grund af den kritiske situation, landet er i som følge af coronavirus.

Det samlede antal smittetilfælde i Indien har passeret 4,75 millioner, kun overgået af USA med 6,5 millioner smittede.

Stigende smitte globalt

Selvom smitten er særlig høj i Indien, USA og Brasilien, er det ikke kun disse lande, der melder om stigende smittetal.

Ifølge en analyse fra Reuters stiger smitten i 58 lande, herunder Argentina, Spanien og Indonesien. Den stigende smitte skyldes blandt andet, at flere lande er påbegyndt en genåbning efter at have været lukket ned i flere måneder.

Også i Danmark er smitten opadgående. De seneste dage er der blevet registreret det højeste daglige antal smittede siden april med mellem 200 og 400 personer, oplyser Statens Serum Institut.

Den hidtidige rekord for antallet af daglige nye smittetilfælde globalt blev sat 6. september. Her var tallet 306.857. Rekorden for antal døde blev sat 17. april, hvor 12.430 mennesker mistede livet med coronavirus.

WHO: Dødsraten vil stige

I Europa har stigningen i antal smittede med coronavirus indtil nu været langt mere stejl end stigningen i antal døde.

Ifølge WHO vil det dog ændre sig i fremtiden. Det skriver AFP.

- Det bliver værre endnu. I oktober og november vil vi se en stigning i dødeligheden. Det er bestemt ikke det, landene ønsker at høre lige nu, og det forstår jeg godt.

Sådan lød det fra den europæiske direktør i WHO, Hans Kluge, på et onlinemøde mandag, hvor WHO diskuterer en fem års-strategi for håndteringen af coronavirus.

Hans Kluge ønskede desuden at overbringe den "positive" meddelelse, at: - Pandemien skal nok slutte. På et eller andet tidspunkt.