Samfund

27 migranter fra Mærsk-skib er flyttet efter voldsomme protester

Migranterne har været strandet på  "Maersk Etienne" i 28 dage.  Mærsk

Tre migranter valgte for nyligt at hoppe over bord i protest mod opholdet på skibet.

27 migranter, der siden starten af august har været strandet på tankskibet "Maersk Etienne", er overflyttet til et ngo-skib. Det oplyser Danske Rederier og Mærsk.

Det er hjælpeorganisation Mediterranea Saving Humans, der har taget imod migranterne.

- Vores bekymring for migranternes fysiske og psykiske helbred har været stigende i takt med, at dagene er gået, siger Tommy Thomassen, teknisk direktør hos Maersk Tankers, i en pressemeddelelse.

- Situationen er blevet værre af en nylig episode, hvor tre personer hoppede over bord, og vi har gentagne gange haft problemer med medicinske lidelser og en trussel om sultestrejke, siger han.

I meddelelsen står der videre, at Mærsk vurderer, at de har gjort, hvad de kunne i sagen. Og de takker besætningen for at have ageret professionelt og med stor medmenneskelighed i den svære situation.

Forsøgte at sætte dem i havn

De 27 migranter – 26 mænd og én kvinde – sejlede fra Libyen 3. august i en lille træbåd, men kom hurtigt i vanskeligheder, da motoren satte ud, og den lille båd senere begyndte at synke.

De blev taget op af det danske tankskib, der var kommet til undsætning efter opfordring fra de maltesiske myndigheder.

I første omgang blev den drivende flygtningebåd fortøjet til siden af Mærsk-skibet, så der kunne bringes hjælp om bord. Men træbåden begyndte at synke.

Den lille træbåd fortøjret til skibssiden af 'Maersk Etienne'.

De 27 migranter blev derfor taget om bord på 'Maersk Etienne', der satte kursen mod havn i Malta.

Her fik det danske skib imidlertid ikke lov til at gå i havn, og siden har den danske tanker ligget for anker udenfor maltesisk territorialfarvand i næsten en måned.