Coronavirus

Kaos ved Københavns Lufthavn for at blive coronatestet - indfører nyt krav fra i dag

Fra onsdag kan ikke-rejsende ikke længere benytte testcenteret uden tidsbestilling.

Tirsdag aften er der så lang kø for at blive testet for coronavirus ved testcenteret i Københavns Lufthavn i Kastrup, at det giver trafikale problemer på stedet.

Det oplyser Københavns Politi.

- Der er mange mennesker og en kø, der strækker sig til rundkørslen ude ved Ellehammersvej, og det giver nogle udfordringer for trafikken, siger vagtchef Henrik Svejstrup til TV 2.

På Twitter advarer også Region Hovedstadens akutberedskab om, at der er mange mennesker i kø ved lufthavnen.

- Vi når ikke at teste flere, end de der er i køen. Hvis du har symptomer, kontakt egen læge i morgen ellers bestil tid til test på coronaprover.dk. Vi har ledige tider torsdag, lyder det fra akutberedskabet.

Kø så langt øjet rækker for at komme ind og blive coronatestet.

To ud af tre er ikke rejsende

Den store interesse for at benytte testcenteret i lufthavnen er ikke ny. Så sent som for få dage siden også var der også flere timers kø i testcenteret.

Populariteten skyldes flere ting. Dels har man bare kunnet møde op uden tidsbestilling, og dels har åbningstiden mellem klokken 06 og 24 været noget længere end i de faste testcentre, der er åbne mellem klokken 9 og 17. Hertil kommer de mange tilrejsende, der vil lade sig teste efter ankomst til Danmark.

Det bliver der nu sat ind overfor, og fra onsdag morgen indfører testcenteret i lufthavnen derfor krav om rejsedokumentation "for at sikre plads til de rejsende", oplyser Region Hovedstaden.

- Vi har spurgt borgerne i lufthavnen, om de er rejsende, eller blot dukker op, fordi der ikke er tidsbestilling. Vores undersøgelse blandt 1500 borgere viste, at to tredjedele af de, der kom i lufthavnen, ikke var rejsende, skriver regionen i et svar til TV 2.

TV 2 har talt med nogle af de fremmødte ved lufthavnen tirsdag aften, der bekræfter, at de er kørt derud, fordi der træder nye krav i kraft fra onsdag.

SOSU-assistent Bettina Jensen er blandt de mange ventende i lufthavnen tirsdag aften. Hun vil testes på grund af sit job og havde ventet i halvanden time, da TV 2 talte med hende.

1000 tider til ikke-rejsende

Testcenteret i Københavns Lufthavn tester dagligt mellem 2000 og 2500 borgere. Fra på mandag bliver lufthavnens kapacitet udvidet til 5000 tider.

Kravet om rejsedokumentation skal som nævnt sikre, at der er testkapacitet til de tilrejsende uden tidsbestilling.

Det vil dog stadig være muligt også at bestille tid for ikke-rejsende til testcentret.

I første omgang bliver der frigivet 1000 tider på coronaprover.dk, mens resten er reserveret til rejsende, oplyser Region Hovedstaden i svaret til TV 2.