Flere virksomheder og kommuner sender nu medarbejdere hjem igen

Beslutningerne sker, efter at sundhedsmyndighederne mandag opfordrede ansatte i virksomheder i de hĂĄrdest ramte kommuner til at arbejde hjemmefra.

Flere kommuner og virksomheder sender i disse dage medarbejdere hjem for at arbejde hjemmefra.

TV 2 og DR sender medarbejdere, der har mulighed for at udføre deres job fra privaten, hjem i 14 dage.

Derudover har store virksomheder som smykkefirmaet Pandora bedt over 600 ansatte på hovedkontoret i København arbejde hjemmefra de næste to uger, mens Rambøll sender 1800 medarbejdere hjem fra deres kontorer i København og Odense. Det oplyser de til TV 2.

Hos it-selskabet KMD skal 2000 ansatte i Odense og København arbejde hjemmefra det næste stykke tid.

- Vi har gode erfaringer med det fra før sommerferien, og vores arbejde er allerede i dag i høj grad understøttet af digitale værktøjer, der giver mulighed for hjemmearbejde og samarbejde på tværs af fysiske lokationer, lyder det fra kommunikationschef Christoffer Hellmann.

Det sker, efter sundhedsmyndighederne på et pressemøde mandag opfordrede ansatte i virksomheder og kommuner i 18 af de hårdest ramte kommuner landet over til at arbejde hjemmefra. Det drejer sig om Odense, København og 16 kommuner i hovedstadsområdet.

Flere arbejdspladser sender medarbejdere hjem

Odense Kommune sendte allerede mandag samtlige administrative medarbejdere hjem for at arbejde. Det løb op i op mod 2000 medarbejdere.

Og tirsdag følger flere kommuner i Odenses fodspor.

Københavns Kommune opfordrer alle dens chefer til i videst muligt omfang at sende administrative ansatte hjem.

Frederiksberg Kommune sender alle medarbejdere hjem, der kan arbejde hjemmefra. Det samme gør Lyngby-Taarbæk Kommune, mens Ballerup Kommune har valgt, at omkring halvdelen af kommunens medarbejdere skal arbejde hjemmefra de næste 14 dage. Det oplyser de til TV 2.

Mange andre kommuner i omegnen af København har møde i deres kriseledelse tirsdag eftermiddag, hvor de tager stilling til, hvordan de forholder sig til sundhedsmyndighedernes opfordring.

Flere universiteter er ogsĂĄ ved at sende medarbejdere hjem.

Syddansk Universitet (SDU) valgte mandag aften at opfordre alle ansatte til så vidt som muligt at arbejde hjemme. Det samme gør Københavns Universitet (KU) og Roskilde Universitet (RUC) fra i dag tirsdag, oplyser de til TV 2.

Samtidig er alle sociale arrangementer frem til 23. september aflyst, mens undervisningen fortsætter som planlagt på SDU og KU.

RUC, der har mange studerende fra København, vil i de kommende dage vurdere, om noget af undervisningen skal omlægges. Overvejelserne handler blandt andet om udfordringer med transport til og fra RUC.

Nye restriktioner i 18 kommuner

De 18 hĂĄrdt ramte kommuner bliver fra onsdag underlagt nye restriktioner.

Det betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer, og at barer og restauranter igen skal lukke klokken 24 i stedet for klokken 02. Samtidig udskydes den planlagte udvidelse af den tilpassede superligaordning for sportsarrangementer.

Statens Serum Institut offentliggør hver dag en oversigt over antallet af smittetilfælde i landets 98 kommuner de seneste syv dage.

Netop nu har 21 kommuner flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere i den seneste uge. Det tal er sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse, og det betyder at de, kommuner vil blive fulgt ekstra nøje.

Roskilde Kommune er blandt de 21, men her har man i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed valgt ikke at sende flere medarbejdere hjem, end dem der allerede har valgt at arbejde hjemmefra.

Opdateres...