Coronavirus

Odense Kommune sender 2000 medarbejdere hjem - flere kommuner kan følge trop

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Beslutningen kommer i kølvandet på en række restriktioner, som myndighederne har indført i 18 kommuner, blandt dem Odense.

På grund af den stigende smitte med coronavirus i Odense har kommunen besluttet at sende samtlige administrative medarbejdere hjem.

Det oplyser stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen til TV 2 Fyn.

- Det drejer sig op mod 2000 medarbejdere, oplyser Stefan Birkebjerg Andersen.

Det betyder, at de medarbejdere, det drejer sig om, skal arbejde hjemme indtil 22. september.

- Sundhedsministeren har i dag givet en række anbefalinger til Odense Kommune, hvor vi i videst muligt omfang skal hjemsende medarbejdere. Det fremgår også, at kommunens kerneopgaver som undervisning og pleje ikke bliver berørt, siger Stefan Birkebjerg til TV 2 Fyn.

SDU opfordrer alle ansatte til at arbejde hjemme

Mandag aften oplyser Syddansk Universitet (SDU) på sin hjemmeside, at man opfordrer alle ansatte til så vidt som muligt at arbejde hjemme. Samtidig er alle sociale arrangementer frem til 23. september aflyst, det gælder også arrangementer i forbindelse med studiestart.

Desuden er alle faglige arrangementer med over 50 deltagere aflyst. Undervisningen fortsætter dog som planlagt på SDU.

19 personer i Odense er testet positive for coronavirus siden søndag. 124 personer i kommunen er den seneste uge testet positive.

Mandag indførte sundhedsmyndighederne en række restriktioner i 18 kommuner, hvor smittetallene er høje i øjeblikket.

Blandt dem er Odense.

Smitte koncentreret omkring unge i Odense

De nye restriktioner i de 18 kommuner betyder, at forsamlingsforbuddet sænkes fra 100 til 50 personer, at barer og restauranter igen skal lukke klokken 24 - og ikke først klokken 02, og at den planlagte udvidelse af den tilpassede superligaordning for sportsarrangementer udskydes.

- Vi kan se, at smitten i Odense er koncentreret omkring unge og omkring relativt få uddannelsessteder. Vi kan dog også se en stigning i smitten ved private sammenkomster, sagde Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense, på et pressemøde mandag om coronavirus.

København og Frederiksberg i tænkeboks

I Københavns Kommune undersøger man i øjeblikket, hvordan situationen skal håndteres.

- Københavns Kommune er i fuld gang med at planlægge, hvordan vi bedst understøtter myndighedernes opfordring til hjemmearbejde i videst muligt omfang. Vi er her også i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, oplyser Københavns Kommune i en sms.til TV 2.

Også i Frederiksberg Kommune overvejer man situationen - og melder noget ud tirsdag.

- Frederiksberg Kommune melder ud i morgen i forhold til, hvordan vi vil udmønte de nye anbefalinger og opfordringer fra sundhedsmyndighederne, skriver Frederiksberg Kommune i en sms til TV 2.

Sundhedsministeriet har opfordret til hjemmearbejde på både offentlige og private arbejdspladser i de 18 berørte kommuner. Det sker i en information om udbrudshåndtering, som ministeriet har udsendt mandag.

Universitet i Roskilde aflyser sociale arrangementer

Ligesom SDU aflyser Roskilde Universitet (RUC) alle større sociale arrangementer, selv om universitetet ligger i Roskilde Kommune. Men Roskilde Kommune er på den liste over 21 kommuner, der overstiger grænseværdien for smitte - i 18 af de 12 kommuner er der indført nye skærpelser af retningslinjerne, men ikke i Roskilde Kommune.

På RUC aflyses receptioner, bar- og caféarrangementer, hytteture og lignende, oplyser universitetet ifølge Ritzau i en mail til alle studerende. Aflysningerne gælder "fra nu og indtil videre".

På Københavns Universitet (KU) får myndighedernes seneste melding ikke nye konsekvenser for de studerende. Alle sociale arrangementer var allerede aflyst, oplyser KU til Ritzau.