Coronavirus

Magnus Heunicke præciserer udmelding om fester: - Du skal ikke aflyse din konfirmation

I de kommende dage vil Sundhedsstyrelsen gennemgå og opdatere de retningslinjer for coronavirus i Danmark, som blev udsendt før sommerferien.

- Lad mig være så klar, som jeg overhovedet kan. Man skal ikke aflyse en konfirmationsfest, eller et bryllup eller andet. Men man skal sikre sig, at man kan holde festen, så den kan leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Sådan lyder det mandag aften, da sundhedsminister Magnus Heunicke (S) overfor TV 2 præciserer retningslinjerne for, hvorvidt der er grund til at afblæse forestående fester og sociale arrangementer på grund af fare for smitte med coronavirus.

Det sker i kølvandet på mandagens pressemøde om coronasituationen i Danmark. Her opfordrede sundhedsministeren nemlig de danskere, der går med festplaner, til at genoverveje, hvorvidt arrangementet skal afholdes eller udsættes.

Private fester har været en driver i forhold til, at denne her epidemi er igen er voksende i Danmark

Magnus Heunicke, sundheds- og ældreminister

Skal leve op til restriktioner

Men den opfordring var ikke rettet mod alle fester, lyder det fra Magnus Heunicke mandag aften. Det springende punkt er, forklarer han, hvordan festen bliver afholdt.

- Hvis man havde forestillet sig en fest, som på alle måder var imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger, vil jeg klart anbefale, at man overvejer kraftigt, om det ikke var tid til at udsætte den til en senere lejlighed, siger han til TV 2 og fortsætter:

- Men hvis man kan leve op til retningslinjerne, kan man godt holde festen.

Det er en udmelding, som går godt i spænd med professor i virologi ved Aarhus Universitet Søren Riis Paludans tanker på området. Tidligere mandag slog han over for Ritzau fast, at det ifølge ham ville være "unødvendigt" at aflyse alle private arrangementer.

I de kommende dage vil Sundhedsstyrelsen gennemgå og opdatere de retningslinjer for coronavirus i Danmark, som blev udsendt før sommerferien.

I den forbindelse vil der onsdag komme nye råd og anbefalinger til blandt andet private arrangementer, lyder fra sundhedsministeren.

Dog fremhæver han eksempelvis individuelle chipsskåle, afstand og massevis af håndsprit som gode veje mod en coronasikker fest.

Medvirkende til opblussen

Ifølge Magnus Heunicke er det vigtigt at rette blikket mod fester og sociale arrangementer, hvis vi skal coronasmitten i landet til livs.

- Det er meget, meget vigtigt, at vi er opmærksomme på, at netop private fester har været en driver i forhold til, at denne her epidemi igen er voksende i Danmark, siger han.

På pressemødet mandag blev der blandt andet berettet om en privat fødselsdagsfest, hvor 30 mennesker blev smittet med coronavirus.

Mandagens pressemøde og de medfølgende, skærpede restriktioner kommer i kølvandet på flere dage med et stigende antal smittede med coronavirus i Danmark.

En udvikling, som af både sundhedsministeren og flere eksperter bliver kaldt "meget bekymrende".