Bliver din bil billigere eller dyrere? Det betyder ændrede bilafgifter for dig

I dag fremlagde Bilkommissionen fire forskellige modeller for, hvordan regeringen kan sætte skub i den grønne omstilling.

Det bliver dyrere at være benzin- og dieselbilejer, hvis der for alvor skal sættes strøm til den grønne omstilling på de danske veje.

Det fastslog Bilkommissionen på et pressemøde mandag, hvor kommissionen, med den tidligere topchef i Dong Anders Eldrup i spidsen, præsenterede sine forskellige bud på, hvad den grønne omstilling vil koste, afhængigt af hvor mange elbiler, vi skal have kørende i 2030.

Kommissionen fremlagde fire forskellige modeller, som hver især balancerer dilemmaet mellem statskassens indtægter fra bilafgifterne overfor reduceringen af Danmarks CO2-udslip.

På pressemødet fortalte kommissionen, at ejeren af en gennemsnitlig benzin- eller dieselbil kan se frem til afgiftsstigning på imellem 400 og 5900 kroner om året - afhængigt af, hvor højt ambitionsniveauet sættes.

Skal der kun køre en halv million grønne biler på de danske veje i 2030, vil regningen være mindre, end hvis der skal køre en hel million.

Som du kan se i tabellen herunder, er fordelingen dog langt fra lige. Dyre benzin- og dieselbiler stiger mere i pris og udgifter, end billigere biler gør det.

Omvendt kan elbiler se frem til en klækkelig prisnedgang, hvis én af kommissionens fire modeller indføres.