Coronavirus

30 smittet ved privat fødselsdagsfest

Sundhedsstyrelsen på vej med nye retningslinjer for private fester.

Ved en privat fødselsdagsfest blev 30 personer smittet med coronavirus.

Det oplyser Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed på et pressemøde om coronavirus mandag.

- Et eksempel er en privat fødselsdagsfest, som har affødt omkring 30 smittede. Det eksempel har jeg taget med for at vise, hvor lynhurtigt, smitten spreder sig, siger hun.

På den baggrund opfordrer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) danskere, der planlægger fester og sammenkomster i den kommende tid til at overveje, om de overhovedet skal holdes.

- Vi har haft flere udbrud ved fester, hvor en enkelt smittet har smittet flere. Derfor vil jeg endnu engang bede jer overveje, om den fest man planlægger skal holdes eller om den skal udsættes, siger Magnus Heunicke.

HAR DU DELTAGET I FESTER, HVOR DER EFTERFØLGENDE ER KONSTATERET UDBREDT SMITTE BLANDT DELTAGERNE - TIP TV2.DK PÅ 1234@TV2.DK

Skærpede anbefalinger på vej

Sundhedsstyrelsen varsler skærpede anbefalinger om de private fester.

- Vi skærper vores råd og anbefalinger til de situationer, som ikke er omfattet af bekendtgørelser. Det er eksempelvis, at man mødes privat, og at man har en fest, en fejring eller en sammenkomst, siger Søren Brostrøm.

I de kommende dage vil Sundhedsstyrelsen gennemgå retningslinjerne.

- Vi har før sommerferien udsendt retningslinjer på området. Dem vil vi gennemgå i de kommende dage, siger Søren Brostrøm.

Han siger, at når Sundhedsstyrelsen snart udkommer med nye retningslinjer, vil de være både en løftet pegefinger og gode råd.

- Det er blandt andet sådan noget som, om man overhovedet bør holde fest, eller om man skal udsætte den. Hvor mange skal man invitere, og hvad skal man gøre, hvis det bliver dårligt vejr, og man skal indendørs, og hvordan skal man forholde sig, hvis der skal ældre eller svagelige med, siger Søren Brostrøm.

230 nye smittede

I det seneste døgn er der registreret 230 tilfælde af smitte med coronavirus. Yderligere én er derudover død med covid-19, oplyser Statens Serum Insititut (SSI).

Antallet af nye smittede er det højeste i fire måneder.

Der er nu 29 indlagt med coronavirus, og det er to flere, end der var søndag. Tre er indlagt på intensiv-afdeling, hvilket er et fald på én.

Det er især Odense og den københavnske vestegn, der i den seneste tid har været hårdt ramt af coronavirus.

Odense Kommune har gennem den seneste uge haft et smittetal på 60,7 per 100.000 indbyggere. Det tal har ligget mellem 50 og 80 i kommunerne vest for København.

I alt er 19.053 personer blevet testet for covid-19 i løbet af det seneste døgn.

HAR DU DELTAGET I FESTER, HVOR DER EFTERFØLGENDE ER KONSTATERET UDBREDT SMITTE BLANDT DELTAGERNE - TIP TV2.DK PÅ 1234@TV2.DK