Coronavirus

Piratfester i København i nat - politiet kunne høre musikken på afstand

I Aalborg var der natten til søndag god ro og orden.

Politiet var endnu engang på gaden lørdag aften og nat for at sørge for, at festglade mennesker landet over huskede det med at holde afstand på grund af coronapandemien.

Natten før havde der blandt andet været problemer i Aalborg og København.

Søndag nat uddelte Københavns Politi dog kun en enkelt bøde for overtrædelse af coronarestriktionerne. Den tilfaldt en arrangør af en privatfest på Amager Fælled.

- Der var cirka 100 mennesker til en piratfest, men folk gik hjem, efter at vi kom derud og konfiskerede anlægget, siger Henrik Brix.

Han oplyser, at politiet kunne høre musik fra endnu en fest på Amager Fælled, men at festdeltagerne inklusiv anlæg forsvandt til alle sider, da politiet nærmede sig.

God ro og orden

Festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg blev natten til lørdag ryddet for mennesker, fordi for mange var samlet på samme område. Desuden var der meldinger om adskillige mennesker, der endnu engang var samlet i Nørrebroparken i København.

Natten til søndag var der dog god ro og orden de to steder.

Det oplyser vagtcheferne ved de to politikredse Nordjyllands Politi og Københavns Politi.

- Ved Jomfru Ane Gade var det, som om de unge mennesker havde lyttet til vores udmeldinger i medierne, siger vagtchefen til TV 2.

Han fortæller, at politiet var massivt til stede i området, men at der ikke var anledning til problemer.

- Der blev ikke givet nogen bøder, og da værtshusene lukkede klokken to, gik folk hjem i god ro og orden, siger han.

I København har der i flere uger særligt været problemer med støj og mange mennesker i Nørrebroparken.

Vagtchef hos Københavns Politi, Henrik Brix, siger til TV 2, at der overordnet set var fornuft at spore hos de fremmødte mennesker natten til søndag.

- Der var et par enkelte hist og pist, der lige skulle mindes om, hvordan man opfører sig. Men det gav ikke anledning til bøder, siger han.

Han fortæller, at der var stor fokus på støj fra musik i hele politikredsen, men at det i de fleste tilfælde foregik hjemme i privaten.