Coronavirus

Politiet varsler corona-aktioner i flere byer

Hvis covid-19-reglerne ikke bliver overholdt, vil politiet lukke område i København, og på Fyn har de bødeblokken klar.

Smitten med coronavirus er steget kraftigt i Danmark i de seneste dage, og det betyder, at politiet i flere store byer i aften er til stede de steder, hvor der normalt er mange mennesker samlet for at feste.

- Københavns Politi har skærpet fokus på by- og nattelivet og steder, hvor mange samles for at feste. Vi er særligt opmærksomme på Nørrebroparken. Bliver covid-19-reglerne ikke overholdt, kan politiet lukke området, skriver Københavns Politi i et tweet.

Københavns Politi oplyser også, at man er til stede med den mobile politistation i Nørrebroparken lørdag aften.

- Vi er til stede i hele byen, men belært af forårets erfaringer på Islands Brygge har vi identificeret Nørrebroparken som et sted, hvor der er meget tryk på og vil se, om ikke vi kan komme det i forkøbet, siger Thomas Tarpgaard, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, til TV 2.

I april måtte Københavns Politi udstede et opholdsforbud på Islands Brygge, efter for mange mennesker havde været forsamlet i området.

Også i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg vil politiet være massivt til stede lørdag aften. Fredag aften blev Jomfru Ane Gade ryddet klokken 22 af politiet, fordi der var for mange unge forsamlet i gaden.

- Vi lover at komme igen i aften, og i samarbejde med restauratørerne vil vi sikre, at I ikke bliver for mange, og at I ikke kommer til at stå for tæt, skriver Nordjyllands Politi i et tweet.

Nordjyllands Politi giver også råd til de unge, der tager til Jomfru Ane Gade lørdag aften.

- Kom i god tid, hold afstand og endelig: Det kan være, at I kommer til at gå hjem, hvis der allerede er for mange samlet. Husk, at fra klokken 23 kan I ikke længere komme ind på restaurationerne. Pas på jer selv og hinanden, skriver Nordjyllands Politi.

Klar med bødeblokken i Odense

Også i Odense vil Fyns Politi være til stede i nattelivet lørdag aften, siger politiinspektør Christian Rasmussen, Fyns Politi til TV 2 Fyn.

- Hvis vi ser, at retningslinjerne bliver brudt, er vi klar med bødeblokken, siger Christian Rasmussen.

I et tweet opfordrer Fyns Politi også dem, der skal i byen lørdag aften til at overholde retningslinjerne.

- Det gælder også i restaurationsmiljøet. Oplever du, at de gode råd om afstand, hygiejne og andet ikke er til stede, så find et andet sted. Stå sammen om at få smittetrykket ned. God aften, skriver Fyns Politi.