Samfund

Sundhed.dk er nede

Nedbruddet betyder blandt andet, at danskere ikke kan tjekke resultatet af deres coronatest.

Det er fredag ikke muligt at logge ind på hjemmesiden sundhed.dk.

Sundhed.dk er den samlede indgang til det digitale sundhedsvæsen. Her samles al information og kommunikation til borgere fra sundhedsvæsenet.

I et opslag på Facebook, oplyser sundhedsportalen, at nedbruddet skyldes en fejl hos hostingleverandøren.

Samtidig beklager sundhedsportalen for ulejligheden og oplyser, at der arbejdes på højtryk for at løse problemet.

TV 2 har været i kontakt med Eva Tolstrup Ziegler, der er chef for kommunikation og brugere hos sundhed.dk. Hun oplyser, at man ikke er i stand til at give en tidshorisont for, hvornår hjemmesiden forventes at være oppe at køre igen.

- Vi arbejder på højtryk for at få det løst. Vi har jo aftaler med vores hostingleverandør om, at sådan noget her ikke må ske, så jeg har da en klar forventning om, at det ikke er noget, der kommer til at tage hele dagen, men jeg kan ikke love noget, siger hun.

Fredag middag er forventningen, at hjemmesiden er oppe at køre igen inden for et par timer eller ud på eftermiddagen.

Kan ikke se svar på coronatest

Kommunikationschefen kan ikke oplyse, hvor længe sundhed.dk har været nede, men ifølge TV 2s oplysninger har siden været nede siden omkring ottetiden fredag morgen.

Nedbruddet betyder blandt andet, at danskere ikke kan logge ind og få svar på test for coronavirus.

Det er meget beklageligt, fortæller Eva Tolstrup Ziegler, der dog ikke kan gøre andet end at fortælle danskerne, at man må væbne sig med tålmodighed.

- Det er selvfølgelig enormt utilfredsstillende, at alle går forgæves lige nu, siger hun til TV 2.

Der er ligeledes problemer med at logge på appen MinSundhed. Det er dog også muligt at få adgang til svar på coronaprøver gennem egen læge, fremgår det af Statens Serum Instituts hjemmeside.

I en opdatering ud på formiddagen fremgår det nu på sundhed.dk, at man stadig kan få overblik over sin aktuelle medicin, afsluttede behandlinger og recepter to år tilbage gennem Medicinkortet.