Samfund

Børnefamilier har forladt Sjælsmark - er flyttet til nyt udrejsecenter

48 familier med i alt 89 børn er i løbet af august flyttet fra Udrejsecenter Sjælsmark og til nyt udrejsecenter i Avnstrup ved Lejre.

25. august flyttede de sidste børnefamilier fra Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland til et udrejsecentret i Avnstrup ved Lejre.

Det oplyser Udlændingestyrelsen til TV 2.

I alt betyder det, at 48 børnefamilier med i alt 89 børn er flyttet fra udrejsecentret i Sjælsmark til udrejsecentret i Avnstrup.

Regeringen besluttede i november sidste år, at børnefamilierne skulle flyttes til et nyt udrejsecenter uden hegn og med bedre tilbud til børnene.

- Vi har ingen interesse i, at børnefamilierne skal blive boende på Sjælsmark. Så lige så snart der er mulighed for, at folk kan flytte, vil de få tilbuddet, sagde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) dengang til Politiken.

I december sidste år blev det besluttet, at børnene og deres familier i april i år skulle flyttes til Avnstrup ved Lejre. Det skete efter en politisk forståelse mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten.

Men på grund af coronavirus blev flytningen af børnefamilierne udsat. Oprindelig skulle 110 børn være flyttet til Avnstrup, men 11 af børnene er enten rejst til deres hjemlande eller har fået asyl i Danmark, oplyser Udlændingestyrelsen.

Center Avnstrup fungerer i dag som hjemrejsecenter, hvor der indkvarteres afviste asylansøgere.

En stor del af børnene mistrivedes på Sjælsmark, har Røde Kors tidligere dokumenteret.