Samfund

DR lukker Sofie Lindes krænkelsessag efter samtale med tv-værten

Sofie Linde fortalte onsdag aften om en oplevelse med sexchikane, hun havde som 18-årig i DR.

Tv-vært Sofie Linde har besluttet, at hun ikke vil gå videre med sin historie om en kollega i DR, der bad hende om at give ham et blowjob.

Det oplyser DR's HR-chef, Nanna Abildstrøm, til TV 2 i et skriftligt svar.

Nanna Abildstrøm skriver, at DR har været i kontakt med Sofie Linde efter hendes udmelding.

- Sofie har også sagt, at hun ikke ønsker at gå videre med den konkrete sag. Det respekterer vi, skriver hun.

Ved optagelserne til 'Zulu Comedy Galla' onsdag, fortalte tv-værten om en oplevelse, hun havde med en unavngiven person i DR, der opførte sig upassende over for den dengang 18-årige Sofie Linde. På det tidspunkt var hun lige begyndt at arbejde i mediehuset.

- Vi skulle til julefrokost, og jeg havde glædet mig. Den her store tv-kanon kommer op til mig, tager fat i min arm og siger til mig: ”Hvis du ikke går med ud og sutter min pik, så fucking ødelægger jeg din karriere. Så ødelægger jeg dig,” sagde Linde til publikum under optagelserne til tv-programmet, hvor hun er vært.

- Jeg er ret sikker på, at du kigger på mig lige nu. Du ved godt selv, hvem du er. Du ved også godt, at jeg sagde nej. Men altså, det gik jo meget godt alligevel, fortsatte Sofie Linde.

Vil sætte fokus på feminisme

Sofie Linde fortæller TV 2, at hendes formål med at dele sin oplevelse ikke var at hænge personen fra julefrokosten ud. I stedet ville hun bruge sin position som vært til 'Zulu Comedy Galla' til at sige til andre unge kvinder, at man godt kan sige nej.

- Det er vigtigt at fortælle alle 18-årige, at man kan sige nej, uden at det går ud over ens karriere, siger Sofie Linde.

Hun fortæller, at det ikke handler om enkelte tilfælde. Derfor vil hun heller ikke kommentere, hvem det drejer sig om. Hun brugte sine egne oplevelser, fordi hun som vært for et stort comedyshow havde mulighed for at nå ud til mange mennesker.

- Jeg fik en platform, hvor jeg kunne være personen Sofie. Det vigtigste at fortælle var, at mange kvinder har haft de samme oplevelser, siger hun.

Nanna Abildstrøm fra DR oplyser, at medievirksomheden bakker op om tv-værtens intentioner for at stå frem.

- Sofie fortæller os at hendes primære formål med at stå frem var at sætte fokus på, at det er mere end ok for unge kvinder at sige klart nej, skriver HR-chefen til TV 2.

Hun har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Opbakning fra andre

Andre kvinder i mediebranchen har udtrykt deres støtte, efter Sofie Linde delte sin historie.

Blandt andre komiker Sanne Søndergaard der i et tweet skriver, at det var ”virkelig stærkt” at stå frem.

Også Anne Sophia Hermansen, der er kulturredaktør på Berlingske, takker i en kommentar for, at Sofie Linde fortalte sin historie.

- Tak for at dele din MeToo-historie og for at være en heltinde, et forbillede og en erinye (hævngudinde, red.), der forpligter folk på deres nederdrægtigheder, skriver hun.

Puk Elgård, en af Sofie Lindes værtskollegaer, siger til Ekstra Bladet, at hun har været ude for lignende hændelser.

- Jeg har selv haft oplevelser af lignende karakter som Sofie Lindes, da jeg begyndte i tv-branchen. Der har været fotografer, journalister og chefer, der har gjort tilnærmelser, lyder det fra Puk Elgård til Ekstra Bladet.

Delte tårefyldt billede

Torsdag aften delte Sofie Linde et opslag på Instagram, hvor hun takker for den opbakning, hun har modtaget.

På billedet ses Sofie Linde, der tydeligt er rørt.

- Jeg står med rank ryg – og det gør jeg i høj grad på grund af al den ros og opbakning, jeg har fået fra jer og mange af mine kollegaer. Tak. Det betyder enormt meget, skrev hun i teksten til billedet.