Coronavirus

Rejsevejledninger opdateres: Unødvendige rejser til Ungarn frarådes

I sidste uge blev danskere frarådet at rejse til Frankrig og Kroatien.

Udenrigsministeriet har tirsdag opdateret rejsevejledningerne for endnu et europæisk land.

Denne gang er det Ungarn, som danskere bliver frarådet alle ikke-nødvendige rejser til.

Det sker, fordi der er indført indrejseforbud for rejsende uden anerkendelsesværdige formål, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice.

Rejsevejledningerne bliver opdateret hver torsdag, og i sidste uge blev danskere frarådet unødvendige rejser til Frankrig og Kroatien.

Til gengæld blev rejser til Bulgarien igen tilladt, så længe danskere agerer med ekstra forsigtighed i landet.

Smittetal steget

Det er smittetallene for Frankrig, Kroatien og Bulgarien, der er baggrunden for opdateringen af rejsevejledningerne 27. august, oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

- Tallene fra Statens Serum Institut (SSI) viser, at smittetallet for Frankrig er på 31,3 og smittetallet for Kroatien er på 32,6. Dermed ligger landene over kriteriet om et nationalt smittetal på 30, skriver Udenrigsministeriet i pressemeddelelsen.

- I Bulgarien er der sket en betydelig nedgang i smittetallet. Udenrigsministeriet ændrer derfor rejsevejledningen for landet til gul, skriver Udenrigsministeriet.

Udenrigsministeriet oplyser også, at det fra på lørdag den 29. august fra midnat vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at rejse ind i Danmark for personer med bopæl i Frankrig og Kroatien.

Frankrig og Kroatien karantænelande

Det betyder ifølge Udenrigsministeriet, at Frankrig og Kroatien anses for karantænelande.

I forvejen kræver det et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark, hvis man har bopæl i Andorra, Belgien, Luxembourg, Malta, Monaco, Rumænien og Spanien.

Derimod anses Bulgarien igen for et åbent land, oplyser Udenrigsministeriet i pressemeddelelsen.