Samfund

25-årig døde efter forgiftning på behandlingscenter

Midt- og Vestjyllands Politi overgiver nu sagen til anklagemyndigheden.

En 25-årig mand døde i juni på Skejby Sygehus i Aarhus, efter han blev fejlmedicineret på behandlingscentret Tjele Søgaard i Hobro, hvor han var i behandling.

En obduktionserklæring viser nu, at Malik Mads Rohdemejer døde af en forgiftning med blandt andet metadon. Midt- og Vestjyllands Politi, som har efterforsket hans død, har nu overgivet sagen til anklagemyndigheden.

Den skal vurdere, om der skal rejses tiltale mod nogen i sagen.

- Han er død af forgiftning med metadon og et andet medikament, som han har fået ordineret på Tjele Søgaard. De to ting i forening har forårsaget den her forgiftning, siger Henrik Thomassen, politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi, til TV 2.

- Erklæringen bliver nu sendt videre til anklagemyndigheden, som skal vurdere, hvad der videre skal ske, siger Henrik Thomassen.

Centerleder: - Vi er dybt ulykkelige

Ifølge Ekstra Bladet havde Malik Mads Rohdemejer aldrig tidligere været i metadonbehandling, og han fik en anden beboers metadon ved en fejl på behandlingscentret. Efter at have fået den fatale dosis blev den 25-årige mand fundet livløs på sit værelse 10. juni.

Han blev fløjet med helikopter til Skejby Sygehus i Aarhus, hvor hans familie senere valgte at slukke for hans respirator.

Ledelsen på behandlingscentret anmeldte selv dødsfaldet til Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi er dybt ulykkelige over det her, siger Jan Meincke, centerleder på Tjele Søgaard, til TV 2.

Han bekræfter, at der skete en fejl på behandlingscentret:

- Det er rigtigt, at han har fået en fejlmedicinering, siger Jan Meincke.

Menneskelig fejl

Men han afviser, at der er et generelt problem med håndteringen af metadonbehandlingen på behandlingscentret.

- Der er tale om en menneskelig fejl. Vi har haft 15.000 patienter til behandling her, og det er aldrig sket før, siger Jan Meincke til TV 2.

Malik Mads Rohdemejers mor, Marlene Nielsen, er ikke tilfreds med den forklaring.

- Jeg håber, der bliver placeret et ansvar og en skyld her. Og at hvis nogen er skyld i det her, så bliver de dømt. Jeg håber, retfærdigheden sker fyldest, siger Marlene Nielsen til TV 2.