Samfund

Prins Joachim udskyder jobstart

Prins Joachim stiler mod at starte medio september, oplyser kongehuset.

Prins Joachim skulle 1. september være startet som forsvarsattaché i Paris, men på grund af den blodprop, som prinsen blev ramt af for en måned siden, er det udskudt et par uger.

Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling til Ritzau.

- Efter lægernes anvisninger vil prinsens opstart foregå stille og roligt - herunder med hjemmearbejde, som jo også er helt i tråd med den generelle arbejdssituation i Paris som følge af covid-19.

- Prins Joachim stiler mod at starte medio september, oplyser kongehuset.

I sit nye job kommer prinsen til at fungere som bindeled mellem det danske og det franske forsvar.

Blodprop kom få dage efter fødselsdag

51-årige prins Joachim blev ramt af blodproppen 24. juli, da han var på ferie på familiens vinslot i Cayx i det sydlige Frankrig.

Her havde han få dage inden fejret prins Felixs 18-års fødselsdag sammen med sin familie, prinsesse Marie, sine fire børn og ekskonen Alexandra.

Prinsen blev indlagt og samme dag opereret for blodproppen på universitetshospitalet i Toulouse.

Operationen var vellykket, og prins Joachims tilstand blev dagen efter betegnet som stabil. Han blev udskrevet igen 4. august.

- Prins Joachim er i fortsat bedring og glæder sig til i løbet af september at påbegynde sin nye funktion som forsvarsattaché, lyder det fra kongehuset.

Blodproppen kommer ovenpå et travlt år for prins Joachim og hans familie. For at videreuddanne sig flyttede han sidste sommer til Paris sammen med hustruen Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena.