Coronavirus

Politiet om piratfester: Så ring dog til os 

Politiet mangler ikke redskaber til at straffe de unge, som kan se frem til bøder, fortæller politiinspektør ved Københavns Politi.

Politiet vil nu sætte hårdt ind overfor både deltagere og arrangører af såkaldte piratfester, som er ulovligt organiserede fester mod betaling.

Det fortæller ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Peter Dahl, til TV 2.

- Vi vil rulle hele paletten ud, når vi kommer ud til piratfester. De unge vil få sig en overraskelse over, hvor mange love de har overtrådt.

Politiet har denne sommer haft travlt med at rykke ud på anmeldelser om unge, der overtræder forsamlingsforbuddet og støjer med store musikanlæg.

I weekenden kunne TV 2 dokumentere to piratfester - en på Refshaleøen i København og én i Sølvgade i Indre By. Her var hundredvis af unge samlet til fest med både dj, dansegulv og ulovlig alkoholservering.

- Det er en uacceptabel opførsel af de unge, og den type fester skal vi til livs, siger Peter Dahl.

Politiet er afhængige af borgerne

Politiet er ifølge Peter Dahl dybt afhængige af, at borgerne kontakter politiet og anmelder piratfesterne.

- Vi skal kontaktes, før vi kan gøre noget. Det er imponerende, hvor mange der tilsyneladende har haft kendskab til disse fester, og som har ment, vi burde gøre noget, men ikke har kontaktet os.

Derfor har Peter Dahl en klar opfordring til danskerne:

- Ring dog til os. Vi responderer på 80 procent af alle de anmeldelser, vi får, og vi har også tid til at tage os af piratfesterne.

Politiet har de seneste tre-fire uger kørt en målrettet indsats mod de unge, og det vil de fortsætte med, fortæller Peter Dahl.

De unge kan se frem til en bøde

Politiet er af flere omgange blevet kritiseret for ikke at slå hårdt nok ned på borgere, der overtræder retningslinjerne i forbindelse med coronavirus - eksempelvis forsamlingsforbuddet.

Men det vil ikke være tilfældet, når det kommer til piratfesterne, fortæller Peter Dahl.

- Hvis man står et sted og synes, man har skabt en god fest med sit store musikanlæg, og politiet bliver bekendt med det, så må man regne med at få en bøde og få konfiskeret musikanlægget. Det er sikkert, siger han.

Politiet mangler heller ikke redskaber til at straffe de unge.

- En bred vifte af lovigvningen åbner sig, når man vælger at arrangere og deltage i piratfester, lyder det fra Peter Dahl.

Han tilføjer, at politiet normalt er tilhængere af at løse konflikter med dialog, men at coronavirus gør situationen langt mere alvorlig.

De seneste tre uger har 40 procent af de konstaterede coronatilfælde i Danmark været blandt personer mellem 20-39 år, viser tal fra Statens Serum Institut.