Coronavirus

Nyt fund af coronavirus i minkfarm

Besætningen bliver ikke slået ned.

Fødevarestyrelsen har fundet covid-19 i endnu en nordjysk minkfarm.

Besætningen er underlagt skærpede restriktioner for at undgå smittespredning.

- Skærpede restriktioner betyder blandt andet, at alle, der kommer i minkfarmen, skal bære særligt beskyttelsesudstyr, gå i bad og vaske sit tøj, efter de har været inde i farmen, siger beredskabschef Nikolas Hove Kühn fra Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det er den femte nordjyske minkfarm, der er fundet coronavirus på.

14. august blev der konstateret smitte på en farm, og i juni fandt Fødevarestyrelsen ligeledes covid-19 i tre andre minkfarme.

30. juni måtte en af ejerne af en minkfarm aflive en besætning på cirka 4200 mink, for at sikre sig at smitten ikke ville brede sig.

Tidligere er 11.000 mink blevet aflivet på en anden farm i Nordjylland.

Bliver ikke slået ned

Det nye fund betyder dog ikke, at besætningen skal slås ned. Blandt andet fordi der er skærpede krav til brug af værnemidler og planer for smittebeskyttelse, skriver Fødevarestyrelsen.

Med de tiltag vurderer regeringen, at det er forsvarligt at lade smittede minkbesætninger leve, da risikoen for smittespredning er minimeret.

De mange nordjyske smittetilfælde på minkfarme fik i juni sundhedsmyndighederne til at iværksætte en større undersøgelse af eventuel smitte med covid-19 på minkfarme.

Ved to af de tidligere tilfælde af covid-19-smittede minkfarme viste det sig tilmed, at der var tilknyttede personer, der også var blevet testet positive for sygdommen.

Desuden var der også i ét tilfælde registreret smitte af en af ejernes hunde, der gik i nærheden af farmen.