Coronavirus

Flere danskere smittes – mens tallet falder i indvandrermiljøerne

Arkiv. Ritzau Scanpix / TV 2 Grafik

Tallet af nye smittede med coronavirus med anden etnisk herkomst end dansk er i den forløbne uge 547 personer - forrige uge var det 632.

I den forløbne uge var der stadig en overvægt af personer med anden etnisk herkomst end dansk, og især med ikke-vestlig baggrund blandt smittede med coronavirus.

Det viser de seneste tal og risikovurdering fra Statens Serum Institut (SSI). Tallene, der er opgjort 18. august klokken 8.00, er fra uge 33 - 10. august til 17. august.

Ud af de 880 smittede med coronavirus, der blev konstateret i den periode, havde 62 procent af dem en anden herkomst end dansk, selv om denne befolkningsgruppe kun udgør 14 procent af den totale befolkning.

Udtryk for stigende testaktivitet

De hyppigste tilhørslande blandt de 62 procent, var Somalia, Libanon og Tyrkiet.

- Vi har set en overvægt af personer med ikke-vestlig baggrund blandt de smittede fra aldersgruppen 20-64 år, men de seneste to uger har der også været en stigende andel af tilfælde i aldersgruppen 3-19 år, siger Tyra Grove Krause, afdelingschef fra SSI.

I forrige uge meldte SSI ud, at gruppen af nysmittede med anden etnisk herkomst end dansk udgjorde 70 procent. Så antallet at nye smittede personer i denne gruppe er reelt faldet. Nemlig fra 623 til 547 personer. Omvendt er antallet af nye smittede danskere steget, fra 267 til 333 personer.

Men det ændrer ikke ved den store overvægt af smittede personer af anden herkomst end dansk.

Udbrud i Aarhus

Der er tidligere konstateret en stor andel af personer med somalisk baggrund blandt smittede med coronavirus i Aarhus, der har været ramt af et lokalt smitteudbrud.

I begyndelsen af august oplyste Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, at halvdelen af de nye smittede i byen havde somalisk baggrund.